Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Over het Martini Ziekenhuis
  3. Onze organisatie
  4. Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het besturen van de organisatie van het Martini Ziekenhuis. De Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis bestaat uit Henk Snapper (links) en Ton Tiebosch.

Henk Snapper

Bestuursvoorzitter sinds januari 2024 met onder meer strategie, financiën, sales en interne bedrijfsvoering in zijn portefeuille. Henk was eerder lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC met de portefeuille Bedrijfsvoering.
Daarvoor werkte hij 18 jaar in het UMC Groningen, waarvan 10 jaar als bestuurder en 3 jaar als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur met de portefeuille Bedrijfsvoering en Innovatie.

Henk heeft van 1991 tot 1996 economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan diezelfde universiteit heeft hij in 1997 de postmaster voor registeraccountant afgerond. In 1999 heeft Henk de postmaster milieuaccountancy voltooid aan het Wetenschappelijk Instituut voor Milieu Management van de Universiteit van Amsterdam en in 2007 de Postmaster Executive Finance Master of Control (EFMC) aan de Universiteit van Groningen

Ton Tiebosch

Lid Raad van Bestuur sinds januari 2016 met onder meer kwaliteit, innovatie, topklinisch profiel, onderwijs en wetenschap in zijn portefeuille.​​

Ton was vanaf 2001 patholoog in het Martini Ziekenhuis en tot 2011 was hij hoofd van de RVE Pathologie. Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de Medische Staf. Ton was van november 2022 tot januari 2024 bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis.

Ton is opgeleid in Maastricht, waar hij zowel wetenschappelijk onderzoek (promotie idiopathic glomerular disease) als de opleiding tot patholoog heeft gedaan. In 1995 kwam hij naar Groningen, het UMCG. Van 2002 tot 2011 was hij voorzitter van de stichting Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (Palga). 

Documenten:

Nevenfuncties Raad van Bestuur

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.