Aan het laden
 1. Home
 2. Over het Martini Ziekenhuis
 3. Onze organisatie
 4. Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor het besturen van de organisatie van het Martini Ziekenhuis. De Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis bestaat uit Hans Feenstra, Tamara Kroll en Ton Tiebosch:

Hans Feenstra

Voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis sinds 2009, met onder meer externe relaties als Santeon en STZ, HRM, Klant & Markt en Facilitair Bedrijf in zijn portefeuille. Hiervoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij vervulde die functie sinds januari 2001

In 1999 trad hij aan als lid en kreeg hij de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles Zorg en Verzekeringen. Hans is verder onder andere lid van de Raad van Toezicht van Careyn, lid van het bestuur STZ (portefeuille Zorginnovatie) en lid bestuur Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland. Hij begon ooit zijn carrière als internist.

 

Tamara Kroll

Lid van de Raad van Bestuur sinds augustus 2019 met onder meer Financiën en de capaciteitsclusters in haar portefeuille. Tamara Kroll werkte eerder als bestuurder bij Zorgspectrum Het Zand in Zwolle. Daarbij is zij lid van de Raad van Toezicht van de Twentse Zorgcentra.

Tamara studeerde Bedrijfseconomie en Accountancy en behaalde een MBA Health. Ze begon haar carrière bij Ernst & Young en Deloitte en was eigenaar/oprichter van twee vestigingen van een Sport- en racketcentrum. Daarna werkte ze als regiomanager bij Zorggroep Meander en als manager Bedrijfsvoering bij GGZDrenthe.

 

​Ton Tiebosch

Lid van de Raad van Bestuur sinds januari 2016, met de portefeuille Kwaliteit, Veiligheid en Innovatie van Zorg en ICT. Ton is sinds 2001 patholoog in het Martini Ziekenhuis en tot 2011 was hij hoofd van de RVE Pathologie. Van 2011 tot 2015 was hij voorzitter van de Medische Staf.

Ton is opgeleid in Maastricht, waar hij zowel wetenschappelijk onderzoek (promotie idiopathic glomerular disease) als de opleiding tot patholoog heeft gedaan. In 1995 kwam hij naar Groningen, het UMCG. Van 2002 tot 2011 was hij voorzitter van de stichting Pathologisch Anatomisch Landelijk Geautomatiseerd Archief (Palga). Ton is bestuurslid van de Vereniging Veilige Curatieve Zorg (VVCZ).

Secretariaat

Het secretariaat Raad van Bestuur bestaat uit:

 • Els Camphuis, managementassistent voorzitter Raad van Bestuur (parttime)
 • Mariella Dieden, managementassistent lid Raad van Bestuur
 • Marja Doek, managementassistent lid Raad van Bestuur, tevens coördinator secretariaat Raad van Bestuur
 • Janieta Mulder, managementassistent Raad van Bestuur en Raad van Toezicht (parttime)
 • Titia Reinders, managementassistent lid Raad van Bestuur (parttime)
 • Harma Swaving-Nijland, managementassistent Raad van Bestuur
 • Tamara Witkamp, managementassistent voorzitter Raad van Bestuur (parttime)

Documenten:

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.