Vereniging Medische Staf
De Medische Staf bestaat uit alle medisch specialisten die werkzaam zijn in het Martini Ziekenhuis. In de statuten van de Vereniging Medische Staf en het document Medisch Staf en in de kwaliteitsovereenkomst is de relatie tussen het Stafbestuur, de Kernstaf en de individuele leden geregeld.
De Vereniging richt zich op:
- strategische ontwikkelingen;
- kwaliteit en veiligheid van zorg;
- opleiding en wetenschap;
- behartigen van de gezamenlijke functionele belangen van de (buitengewone) leden.
Stafbestuur
Het Stafbestuur vertegenwoordigt de Medische Staf en bestuurt de Vereniging Medische Staf. De ontwikkeling en uitvoering van het beleid is in handen van het Stafbestuur, de vaststelling van het beleid en de controle op de uitvoering gebeurt in de Kernstaf. Dit is de huidige samenstelling van het Stafbestuur:
- R. A. (Robert) Hakvoort, gynaecoloog (voorzitter) – portefeuille Zorglogistiek, Innovatie en Santeon
- J.E. (Jasperien) van Doormaal, ziekenhuisapotheker – portefeuille Teaching Hospital en Wetenschap
- G.J. (Gerard) Glade, chirurg – portefeuille Kwaliteit & Veiligheid en Meerjarenafspraken zorgverzekeraars
- M.R. (Maarten) Huizinga, orthopeed – portefeuille ICT
- J. (Hannie) Sietsma, patholoog – portefeuille Samenwerking, de Martini Specialist en STZ
- K.M. (Karin) van Tol, internist – portefeuille Kwaliteit & Veiligheid
Stafcommissies
Het Stafbestuur laat zich adviseren door een aantal Stafcommissies. Deze commissies staan onder leiding van een van de leden van het Stafbestuur. Dit zijn de huidige Stafcommissies:
- Kwaliteit
- ICT
- Teaching Hospital
- Wetenschap
- Spoedzorg
- DIMS (Duurzame Inzetbaarheid Medisch Specialisten)
Necrologiecommissie
Deze commissie is ingesteld om op basis van geconstateerde onvolkomenheden in de patiëntenzorg - zoals teruggevonden in de dossiers van in het ziekenhuis overleden patiënten - met doelgerichte verbetervoorstellen te komen. Iedere maand bespreken stafleden, arts-assistenten en andere interne belangstellenden daarvoor een casus. Daarbij komen diverse dilemma's aan de orde. De casus wordt voorbereid door de leden van de Necrologiecommissie.
IFMS-commissie
Alle medisch specialisten in het ziekenhuis doen mee aan het kwaliteitsinstrument Individueel Functioneren Medisch Specialist. Dit is een instrument dat in maatschaps- of vakgroepverband wordt ingezet. Daarom heet het groeps-IFMS. De IFMS-commissie begeleidt het inzetten van dit instrument. Doel is het individueel functioneren van medisch specialisten te bespreken met behulp van 360 graden feedback.