Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Orthopedie

Orthopedie

Het specialisme Orthopedie van het Martini Ziekenhuis behandelt aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zoals botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Het specialisme Orthopedie van het Martini Ziekenhuis behandelt aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Zoals botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Orthopedie in het Martini Ziekenhuis

Onze orthopeden hebben veel ervaring met het plaatsen van protheses (heup-knie-schouder-elleboog-enkel). Voor deze orthopedische behandelingen heeft Martini Ziekenhuis een topklinische erkenning. Een topklinische erkenning betekent dat er unieke zorg op hoog niveau geleverd wordt met behulp van innovatieve methoden en materialen.
Onze specialisten hebben ook veel kennis van en ervaring met knie- en schouderoperaties en kijkoperaties. Individueel en samen met de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) volgen en onderzoeken zij nieuwe ontwikkelingen en technieken. Sportgeneeskunde is een speerpunt van ons specialisme Orthopedie. De orthopeden werken daarin nauw samen met de specialisten van het Martini Sportmedisch Centrum. 

Handige orthopedie-app

Digitale ondersteuning bij de voorbereiding op uw onderzoek of behandeling? Download dan de Martini orthopedie-app op uw smartphone (download via App Store en Google Play). De app is gericht op 4 behandelingen: kijkoperatie in de knie, heupprothese, schouderoperaties en knieprothese. Met de app heeft u informatie over uw onderzoek of behandeling altijd en overal bij de hand. Meer informatie? Vraag uw behandelaar.

Praktische informatie

Het kunstgewricht moet onder deze omstandigheden beschermd worden door tijdens de ingreep antibiotica te gebruiken.

Ondergaat u binnenkort een behandeling of ingreep? Op de pagina Medicatie bij een gewrichtsprothese staat precies aangegeven wanneer u risico loopt op een infectie en welke informatie uw zorgverleners dan nodig hebben.

Naar de pagina

Orthopedieconsulent: tel. (050) 524 6453
Specifieke vragen PROMS: tel. (050) 524 7063

Ervaringen van onze specialisten

Reinoud Brouwer Orthopedisch Chirurg

‘Meer kennis en dus meer innovatie’

Reinoud Brouwer Orthopedisch chirurg

Het Martini Ziekenhuis staat behalve voor basiszorg ook voor opleiding en innovatie. Onze orthopedie is daar een mooi voorbeeld van. Daar werken een aantal collega’s die vergaand gespecialiseerd zijn. Een gesprek met één van die superspecialisten, ‘knieëndokter’ Reinoud Brouwer.

Lees het hele verhaal
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Ontwikkelingen in ons vakgebied

05-04-2024

‘Mooi samenspel tussen orthopedisch chirurg en fysiotherapeut

Bal aannemen, wegdraaien en… ’knap’ zei de knie. ‘Ik wist meteen, dit is foute boel.’ Het overkomt Rick Mulder in het voorjaar van 2023. Afgescheurde voorste kruisband, opereren en een lange revalidatie. Nu, bijna een jaar later, is hij hard op weg om weer te kunnen voetballen. Mede dankzij de uitstekende begeleiding bij fysiosportief Groningen, een van de samenwerkingspartners van het Martini Ziekenhuis.
Bekijk alles

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.