Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Nieuws in Maag- Darm- Leverziekten (MDL)

Specialisme: Maag- Darm- Leverziekten (MDL) Reset filter

Last van het prikkelbaredarmsyndroom (PDS)? Tips voor de feestdagen

19-12-2022
Maag-Darm-Lever arts Laurens van der Waaij ging in gesprek met de redactie van EenVandaag van omroep AvroTros over het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). En dan specifiek in relatie tot de aankomende feestdagen. 
Lees verder

Advies voor ontlastingsverlies

11-11-2022
In Nederland hebben ongeveer 100.000 mensen hebben te maken met ontlastingverlies. Een aandoening waar een taboe op rust omdat het gevoel van schaamte vaak overheerst. Veel mensen durven daarom geen hulp te zoeken of erover te praten. Wat kun je zelf doen tegen dit probleem? Maag- Darm- Leverarts Laurens van der Waaij van Martini Ziekenhuis geeft tips.
Lees verder

Studie endeldarmkanker gestart in het Martini Ziekenhuis

22-08-2022
Bij kleine kwaadaardige endeldarmtumoren is het niet altijd nodig de endeldarm te verwijderen. Dat is sinds kort duidelijk. Maar hoe zit dat op de lange termijn? Komt een tumor terug of zijn er bijwerkingen? Om deze en andere vragen te beantwoorden is in het Martini Ziekenhuis, in samenwerking met de afdeling radiotherapie in het UMCG, deelname aan een grote internationale studie gestart.
Lees verder

Geavanceerde methode kan ingrijpende darmoperatie voorkomen

17-03-2021
Het Martini Ziekenhuis gebruikt de methode endoscopische Full Thickness Resection (eFTR) om darmtumoren tot twee centimeter groot te verwijderen. Daarmee blijft jaarlijks tot dertig patiënten met darmkanker een - ingrijpende - darmoperatie bespaard. eFTR is namelijk een soort kijkoperatie gecombineerd met het direct verwijderen van een poliep en een klein deel van de darmwand.
Lees verder

‘We vormen de brug tussen de zorg en de patiënt’

12-03-2021
Wanneer je de diagnose darmkanker krijgt, breekt een spannende periode aan. Er komt veel op je af, en dat kan gepaard gaan met veel vragen en onzekerheid. Het is dan fijn een vast aanspreekpunt te hebben in het ziekenhuis. Die je ondersteunt voor, tijdens en na het behandeltraject. In het Martini Ziekenhuis worden hiervoor vier toegewijde verpleegkundig casemanagers ingezet, waaronder Jitty van der Til: ‘Luisteren naar de patiënt en maatwerk bieden zijn hierin mijn belangrijkste drijfveren.’
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.