Aan het laden
 1. Home
 2. Nieuws & ontwikkelingen
 3. Versoepelde bezoekersregeling
Nieuws

Versoepelde bezoekersregeling

17-06-2020

Uiteraard blijft veilige zorg hierbij het uitgangspunt. De belangrijkste wijzigingen.

Bezoekersregeling algemeen

 • Opgenomen patiënten mogen twee bezoekers per dag ontvangen, maar niet tegelijk. In het algemeen geldt dat bezoek mogelijk is van 11.00 tot 20.00 uur. Om drukte in het ziekenhuis te beperken vragen we de tweede bezoeker na 16.00 uur te komen.
 • Ook kinderen (tot 18 jaar) mogen na 16.00 uur met een volwassene op bezoek komen (maximaal twee kinderen tegelijk).

Bezoekersregeling afdeling Verloskunde

 • Een zwangere en kraamvrouw mag twee bezoekers per dag ontvangen. De partner telt als bezoeker en is 24 uur per dag welkom. De tweede bezoeker is welkom van 11.00 tot 20.00 uur.
 • Vrouwen die gaan bevallen (thuis, poliklinisch en met medische indicatie) mogen naast de partner één persoon extra meenemen tijdens de bevalling, tenzij de 1.5 meter hierbij in de knel komt. Dan kan het zijn dat er mogelijk één begeleider minder wordt toegestaan. Op de verloskamers komt geen ander bezoek.
 • Op de verpleegafdeling 2A mogen eigen kinderen onder de 18 jaar komen (dit geldt niet voor verloskamers of de poli). De kinderen zijn welkom tussen 15.00 en 17.00 uur en alleen onder begeleiding van een bezoeker.

Bezoekersregeling kinderen

 • Naast de ouders mag er nog één bezoeker per dag komen, na 11.00 uur.
 • Eigen kinderen zijn welkom vanaf 15.00 uur, onder begeleiding van een van de ouders of de bezoeker.

Verder geldt voor kinderen:

 • Kinderen die een poliklinische afspraak hebben op het MACK mogen onder begeleiding van één ouder komen, hebben zij een afspraak op de kliniek op het MACK dan mogen twee ouders mee.
 • Kinderen tot 18 jaar die een afspraak hebben in het ziekenhuis komen bij voorkeur onder begeleiding van één ouder.

Voorwaarden voor bezoekers

De algemene regel blijft dat mensen niet op bezoek kunnen komen als ze klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus (neusverkouden, keelpijn, hoesten of koorts). Dit geldt ook voor kinderen. Bezoekers worden bij de ingang gescreend op klachten. Daarnaast vragen we iedereen zoveel mogelijk de basis hygiëneregels te volgen (handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken) en de 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Publicatiedatum: 18-06-2020 11:33

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.