Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Uitwisseling personeel SEH, IC en AZG
Nieuws

Uitwisseling personeel SEH, IC en AZG

06-06-2019

Martini Ziekenhuis (SEH en IC) en Ambulancezorg Groningen slaan de handen ineen door een gezamenlijke pool van verpleegkundigen op te zetten. 

Verpleegkundigen die meedoen volgen een opleiding en hebben daardoor de mogelijkheid afwisselend in een ziekenhuisomgeving en op de ambulance te werken.

Dit verbetert de zorg in de keten: werken in elkaars organisatie geeft meer inzicht. Bovendien vergroot dit voor hen de variatie in het werk en een betere verdeling van de werklast. In deze eerste ronde doen vier verpleegkundigen mee: van de SEH en van de IC gaat een verpleegkundige naar de Ambulancedienst en beide afdeling ontvangen een verpleegkundige van de Ambulancezorg. Deze eerste medewerkers hebben hun nieuwe uniform in ontvangst genomen en starten 1 juni.

Ook op andere terreinen werken Martini Ziekenhuis en Ambulancezorg Groningen al veel en lang samen om de zorg verder te verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van digitale aankondiging, waar een aankondiging van een patiënt uit de ambulance al meteen wordt begeleid met de beschikbare patiëntgegevens.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.