Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Twee coronachecks voor optimale veiligheid
Nieuws

Twee coronachecks voor optimale veiligheid

16-07-2020

Dit doen we met twee checks: enkele dagen voor uw afspraak en bij binnenkomst in het ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis biedt veilige zorg. Dit waarborgen we met een combinatie van maatregelen. De screening op klachten die bij het coronavirus passen is hierin een belangrijke schakel. Hiermee beperken we het besmettingsrisico zoveel mogelijk. Dit doen we met twee checks: enkele dagen voordat een patiënt een afspraak in het ziekenhuis heeft en bij binnenkomst in het ziekenhuis. Ook bezoekers en begeleiders worden aan de deur gecheckt.

Eerste checkmoment voor goede planning

Voordat de afspraak plaatsvindt, stellen we patiënten een aantal vragen over klachten die bij het coronavirus passen. Bij een poliafspraak worden patiënten vijf dagen voor de afspraak gemaild, met een link naar de vragenlijst in het patiëntenportaal Mijn Martini. Bij geplande operaties worden patiënten altijd gebeld. Op deze manier hebben we zicht op het aantal patiënten met mogelijke klachten en op het aantal geplande afspraken. Hiermee waarborgen we een goede planning.

Tweede 24-uurs check

De situatie kan in de laatste 24 uur voor de afspraak veranderen. Omdat we zeker willen weten dat iedereen die het ziekenhuis ingaat is gecontroleerd, stellen we dezelfde vragen nogmaals bij de ingang. Ook aan bezoekers, begeleiders en externen met een afspraak. Dit kan op twee manieren:

  1. met de digitale check-in-screening (coronavragen.mzh.nl), waarbij patiënten, bezoekers en begeleiders de uitkomst van de test laten zien bij de Snelbalie;
  2. door bij de Coronacheck Balie de vragen te beantwoorden

Herinrichting screening in het ziekenhuis

Op dit moment wordt de screening bij de hoofdingang en ingang West heringericht voor optimale doorstroming. Vandaag en morgen testen we wat de beste opstelling is. Vanaf maandag 20 juli maken we dit definitief. Patiënten die voor een eerste bezoek komen, hoeven geen patiëntenpas meer te laten maken bij de receptie. Iedere patiënt met een afspraak kan na de screening doorlopen naar de poli waar de afspraak plaatsvindt. Houd hier uw zorgverzekeringgegevens en identiteitsbewijs bij de hand.

Belangrijk om te weten

Belangrijk is dat iedereen die het Martini Ziekenhuis bezoekt bij binnenkomst de handen desinfecteert en zich houdt aan de 1,5 meter afstand. Ook vragen we patiënten zoveel mogelijk alleen te komen, tenzij het niet anders kan. Het kan voorkomen dat een patiënt verdachte klachten heeft maar wel gezien moet worden door een arts. Dan voorzien we de patiënt bij binnenkomst van een mondkapje en gaan ze via een andere route het ziekenhuis in. Ook zorgverleners dragen in deze situatie beschermingsmiddelen.

Combinatie van maatregelen maakt het ziekenhuis veilig

Juist de combinatie van maatregelen maakt een bezoek aan het Martini Ziekenhuis veilig. De coronachecks zijn hierin een belangrijke schakel. Aanvullend voeren we waar nodig testen uit. Verder hanteren we waar het kan de 1,5 meter afstand, komen medewerkers met klachten niet in het ziekenhuis en houden we ons strikt aan de basis hygiëneregels.

Publicatiedatum: 16-07-2020 11:39

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.