Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. ‘Brandwonden Blikvanger Award’ voor Jacob Blik van Brandwondencentrum Groningen Martini Ziekenhuis
Nieuws

‘Brandwonden Blikvanger Award’ voor Jacob Blik van Brandwondencentrum Groningen Martini Ziekenhuis

30-09-2020

Jacob Blik ontvangt de eerste Brandwonden Blikvangers Award op zijn laatste werkdag als unithoofd van het Brandwondencentrum Groningen.

De award werd uitgereikt door Rob Baardse, directeur van de Brandwonden Stichting. Het gaat om een nieuwe stimuleringsprijs. De award is niet zonder reden naar Jacob Blik vernoemd. Hij heeft met zijn visie - we doen het samen -  de afgelopen 23 jaar veel dingen ten goede zien veranderen op het Brandwondencentrum. De prijs wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt vanuit Brandwondenzorg Nederland en is bedoeld als beloning voor talentontwikkeling. Want dat laatste is altijd Jacob’s drijfveer geweest als leidinggevende.

Blikvanger Award
De Brandwonden Blikvanger Award gaat naar een professional die opvalt vanwege de kwaliteit die hij of zij aan de brandwondenzorg toevoegt. De winnaar kan met de prijs bijvoorbeeld een congres bezoeken of iets aanschaffen wat nodig is om talent verder te ontwikkelen. Rob Baardse, directeur Brandwonden Stichting: ’Jacob heeft een grote bijdrage geleverd aan de brandwondenzorg door zijn team ruimte te bieden voor het blijven ontwikkelen van nieuwe deskundigheid. Zoals bij de ontwikkeling van de landelijke Opleiding Brandwonden Verpleegkundige (OBV). Of bij het nieuwe lectoraat met als aandachtsgebied herstel van functioneren en kwaliteit van leven na brandwonden, die aan de Hogeschool in Groningen komt. Dat laatste is mogelijk door een samenwerking van het Martini Ziekenhuis, de Brandwonden Stichting en de Hanzehogeschool Groningen en sluit aan bij de visie van Jacob: we doen het samen!’ Dan is er nog de meeste kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa. Deze kwam er onder leiding van Jacob, zelf actief sporter, na een goede doelen actie rond het hardloop evenement ‘de 4 Mijl van Groningen’. Dankzij een ultieme samenwerking met veel partijen is dat gelukt.

Brandwondenzorg is teamsport
Jacob Blik: ‘Ik ben er trots op dat we een hecht #teammartini zijn. Tot nu toe hebben we eigenlijk nooit echt personeelsproblemen gehad op het Brandwondencentrum. Een groot deel van het team werkt hier al echt lang. Net zo lang of zelfs langer dan ik. De sfeer is gewoon goed. Naast de ‘oudjes’, ben ik ook trots op de jongere generatie die op het Brandwondencentrum wil werken en blijven. Iedereen is bereid elkaar te helpen. We zijn hier nuchter, betrokken en hulpvaardig naar de patiënt, maar ook als collega's onder elkaar. Bij drukte springt iedereen bij, waar ie kan.’

 Over Brandwondenzorg Nederland
Het Martini Ziekenhuis is één van de drie brandwondencentra in Nederland en het centrum voor Noord- en Oost-Nederland. De andere centra zitten in Beverwijk en Rotterdam. De Nederlandse brandwondencentra hebben deze locaties speciale voorzieningen om zowel volwassen als kinderen met ernstige brandwonden optimaal te behandelen. De brandwondencentra en de Nederlandse Brandwonden Stichting werken binnen Brandwondenzorg Nederland intensief samen om brandwonden te voorkomen en de behandeling en zorg aan patiënten met brandwonden verder te optimaliseren. Meer informatie leest u op www.brandwondenzorg.nl.

Publicatiedatum: 29-09-2020 10:21

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.