Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Succesvolle pilot met slimme pleister die in een vroeg stadium hartritmestoornissen opspoort
Nieuws

Succesvolle pilot met slimme pleister die in een vroeg stadium hartritmestoornissen opspoort

07-09-2023
Epatch

Een slimme pleister die het hart in de gaten houdt. Het Martini Ziekenhuis en Philips hebben de succesvolle introductie aangekondigd van een nieuw ontworpen techniek om hartritmestoornissen op te sporen.

De pilot met de nieuwe techniek, een pleister met de naam ePatch, vond plaats in het hartritme-expertisecentrum van het Martini Ziekenhuis. De kleine en eenvoudig aan te brengen ePatch vervangt mogelijk op termijn de traditionele, lastig te dragen Holtermonitor en biedt patiënten meer comfort. De ePatch verbetert tegelijkertijd de diagnose van hartritmestoornissen. De eerste resultaten van de pilot zijn veelbelovend. Bij meerdere patiënten werden met de ePatch hartritmestoornissen geïdentificeerd die bij het gebruik van traditionele testmethoden, niet zouden zijn opgemerkt.

“Met de ePatch hebben we de mogelijkheid om patiënten langer te volgen en hebben we een grotere kans om een hartritmestoornis te vinden,” zegt Alexandra Bevers, hartfunctielaborant en Holteranalist bij het Martini Ziekenhuis. “Omdat de ePatch één apparaatje is die goed op de borst van de patiënt blijft zitten, vergeleken met een traditionele Holtermonitor met zeven elektroden, levert dit minder ruis op en een meer betrouwbare opname van gegevens. Dat maakt dat Holteranalisten zoals ik, de gegevens sneller kunnen beoordelen en cardiologen de informatie kunnen geven die ze nodig hebben voor de diagnose.”

"De introductie van de ePatch betekent een belangrijke stap in het opsporen en behandelen van hartritmestoornissen," zegt Robert Tieleman, cardioloog in het Martini Ziekenhuis. "Met gebruiksvriendelijke en geavanceerde technologie verbetert de ePatch onze mogelijkheden om hart- en beroertepatiënten te volgen en te ondersteunen. Dit is heel belangrijk voor de behandeling van patiënten, omdat we hiermee uiteindelijk de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.”

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.