Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Reactie Martini Ziekenhuis n.a.v. aanhouding en voorgeleiding verpleegkundige WZA

Nieuws - 04-05-2023

Reactie Martini Ziekenhuis n.a.v. aanhouding en voorgeleiding verpleegkundige WZA

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Vandaag ontvingen wij het bericht van het Openbaar Ministerie over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de man uit de gemeente Noordenveld die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). We zijn opnieuw geschrokken van de ernst van de situatie. We leven zeer mee met patiënten, naasten en onze collega’s van het WZA.

Inmiddels weten we dat deze verpleegkundige in de jaren voordat hij bij het WZA ging werken, ook een jaar bij het Martini Ziekenhuis heeft gewerkt. Hierover hebben we contact gehad met het OM en met de Inspectie (IGJ). Het OM en de Inspectie (IGJ) zien voor nu geen reden en aanknopingspunten voor intern onderzoek bij het Martini Ziekenhuis. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet, blijven wij in contact met OM en IGJ en zullen we indien nodig extra actie nemen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.