3. Oyyo: ei van rust in de binnentuin

Oyyo: ei van rust in de binnentuin

29-10-2019

In de binnentuin van het Martini Ziekenhuis werd maandag de Oyyo onthuld, een designmeubel in de vorm van een ei.

Een verblijf in het ziekenhuis brengt voor de meeste mensen spanning en onzekerheid met zich mee. Soms kan kunst dan zorgen voor een moment van rust, afleiding, troost of ontspanning. De naam Oyyo betekent letterlijk ei in het Indo-Germaans en is de oervorm voor geborgenheid. De Oyyo geeft mensen een plek om te genieten van rust.

De Oyyo is de vierde in een reeks van vijf Bakens van Bezinning, bedoeld voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis, voor een moment van bezinning. De Oyyo is mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en een gift van voormalig MDL-arts Herbert van der Heide.

Over Oyyo

Kunstenaar Ingeborg Entrop en De Verbinding

De Oyyo is een designmeubel in de vorm van een ei en geeft mensen een plek om te kunnen genieten van rust. De naam Oyyo betekent letterlijk ei in het Indo-Germaans en is de oervorm voor geborgenheid.

Dit Baken van Bezinning nodigt uit tot stilstaan. Het bevindt zich in de open ruimte van de binnentuin en maakt gebruik van de eigenschappen van die ruimte. In de Oyyo bent u in contact met de natuur.