Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Nieuwe decaan spreekt bij opening nascholingsjaar huisartsen
Nieuws

Nieuwe decaan spreekt bij opening nascholingsjaar huisartsen

24-01-2020

Het Martini Ziekenhuis heeft een nieuwe decaan. Per 1 januari volgt kinderarts Rienus Doedens, Aren van Loon op. 

Afgelopen week tijdens de opening van het nascholingsjaar voor huisartsen en specialisten Ouderengeneeskunde benadrukt Doedens het belang van goede contacten en kennis delen.

Een decaan in het ziekenhuis?

Niet alleen middelbare scholen, maar ook ziekenhuizen hebben een decaan. Waar een decaan in het voorgezet onderwijs leerlingen helpt nadenken over hun toekomst en hen coacht en adviseert, is de decaan in het ziekenhuis verantwoordelijk voor het goed opleiden van vele zorgmedewerkers. ‘Ik heb altijd al veel passie gehad voor onderwijs en opleiden, en kan dit voorzetten na het vele werk wat Aren van Loon voor mij heeft gedaan. Aren heeft de Martini Academie mede vormgegeven zoals we dit nu kennen. Maar ook het besef gekweekt dat alle medewerkers in de zorg, zowel dokters als verpleegkundigen, moeten blijven leren en aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen in de tijd, en dus ook zodanig geschoold moeten blijven,’ benadrukt Doedens.

‘In 2012 ben ik begonnen als kinderarts in het Martini Ziekenhuis. Al snel kon ik als affiliatiecoördinator verantwoordelijk zijn voor het opleiden van de coassistenten, die daarmee de allereerst stappen konden zetten in hun carrière als arts in de praktijk. Fantastisch om daar onderdeel van te zijn. Mijn rol als decaan is dan ook om te zorgen dat opleiden, onderwijs en onderzoek samen kunnen komen. Door dit goed te organiseren, vergroten wij de kennis van medewerkers, kunnen we wetenschap ook praktisch toepasbaar maken en kunnen we samen met ander zorgverleners de beste zorg voor de patiënt bieden.’

Opleiden, onderwijs en onderzoek komen samen

De Martini Academie is het leerhuis van het Martini Ziekenhuis. Hierin komen de opleidingen van de verpleegkundigen, fysiotherapeuten, medisch specialisten en wetenschap samen. En werken ook onderwijskundigen en beleidsmakers. De Martini Academie coördineert alle activiteiten op het gebied van leren, opleiding en kennis ontwikkeling in het ziekenhuis, maar ook daarbuiten, zowel theoretisch als praktisch. Hier valt ook bijvoorbeeld de nascholing van huisartsen onder. ‘Wij zijn een topklinisch ziekenhuis en dan is zo’n leerhuis erg belangrijk’ vertelt Doedens, die samen met Martin de Graaff, organisatorisch manager, de Martini Academie aanstuurt.

Publicatiedatum: 09-04-2020 13:16

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.