Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Hoe gaat het Martini Ziekenhuis om met het coronavirus?
Nieuws

Hoe gaat het Martini Ziekenhuis om met het coronavirus?

29-01-2020

Het nieuwe coronavirus dat is uitgebroken in China is volop in het nieuws. 

Voorlopig is de kans niet zo groot dat we in het Martini Ziekenhuis een patiënt krijgen met dit virus. Mocht dat wel zo zijn, dan zijn we voorbereid en weten we hoe we moeten handelen.

Het nieuwe Coronavirus

Corona is een verzamelnaam voor een aantal virussen die vaak voorkomen. In Nederlandse ziekenhuizen liggen geregeld patiënten met een Coronavirus. Ook meer bekende (maar gelukkig minder vaak voorkomende) virussen als MERS en SARS zijn Coronavirussen. Deskundigen houden de ontwikkeling van dit virus nauwlettend in de gaten en adviseren ons over passende maatregelen.

Wat doen wij in het Martini Ziekenhuis?

Waar nodig zullen we extra maatregelen treffen. Voor nu is daar nog geen sprake van. Wel hebben we uiteraard overleg met de andere ziekenhuizen in de regio en staan we in nauw contact het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Op hun site staat ook een heldere uitleg over het nieuwe virus duidelijke antwoorden op de meest gestelde vragen. Kijk voor de meest actuele informatie op de site van de RIVM.

Voorkomen

Er zijn simpele maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van een virus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken En dus ook eventueel bij het nieuwe corona virus. Het is altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Kijk voor meer informatie op de pagina over het Coronavirus.

Publicatiedatum: 09-04-2020 12:50

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.