Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini Ziekenhuis introduceert Opname Lounge
Nieuws

Martini Ziekenhuis introduceert Opname Lounge

19-07-2021

Voor patiënten die gepland staan voor een operatie in het Martini Ziekenhuis, verandert vanaf  september wat bij de opname. Patiënten, die dat kunnen en op dezelfde dag gepland staan voor een operatie, gaan voor hun operatie niet naar de verpleegafdeling, maar naar een comfortabele wachtruimte: de Opname Lounge. Van hieruit brengt een verpleegkundige de patiënt lopend naar het Operatiecentrum. De verwachting is dat patiënten op deze manier meer ontspannen de operatie ingaan en dit een positief effect heeft op het herstelproces.

Deze vorm van opname is geschikt voor zo’n 80% van de patiënten en afhankelijk van een aantal factoren. Zo moet je zelf fysiek in staat zijn om naar de opname lounge te lopen. Deze nieuwe manier van ontvangst passen wij niet toe bij kinderen tot 18 jaar, ernstig zieke patiënten en patiënten met een kwetsbare gezondheid. Wanneer u voor de Opname Lounge in aanmerking komt, wordt u hier persoonlijk over geïnformeerd. Ook wordt de juiste voorbereiding en wat u kunt verwachten besproken op het Preoperatief Spreekuur.

Video over Opname Lounge
In deze video ziet u wat u kunt verwachten van een opname via de Opname Lounge:

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Tas voor persoonlijke spullen
Van patiënten vraagt een opname via de Opname Lounge om een iets andere voorbereiding. Zo is het belangrijk alleen de meest noodzakelijke spullen mee te nemen naar het ziekenhuis. Denk aan een toilettas en makkelijk zittende kleding. Patiënten krijgen op het Operatiecentrum een tas voor deze spullen, die aan het bed wordt gehangen. Na de operatie kan de naaste de rest van de spullen meenemen naar de verpleegafdeling. Verder blijven afspraken over nuchter zijn (wat mag ik nog eten en drinken voor de operatie) en medicijngebruik belangrijk.

Lees hier meer over de Opname Lounge

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.