Aan het laden
 1. Home
 2. Nieuws & ontwikkelingen
 3. Draag weer een mondkapje in het Martini Ziekenhuis
Nieuws

Draag weer een mondkapje in het Martini Ziekenhuis

15-07-2021

Alle medewerkers in het Martini Ziekenhuis dragen vanaf vrijdag 16 juli weer een mondkapje in het ziekenhuis. Wij vragen bezoekers en patiënten ook een mondkapje te dragen. Hiermee willen we de kans op besmetting beperken. We doen dit omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus landelijk en in Groningen weer stijgt.

Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat er niet meer mensen in het ziekenhuis aanwezig zijn dan noodzakelijk.  Kom daarom alleen naar uw afspraak en niet te vroeg. 

Bezoekregeling
De bezoekregeling blijft gelijk:

 • Patiënten op de verpleegafdelingen mogen tussen 11.00 en 20.00 uur maximaal vier bezoekers per dag ontvangen. Er mag één volwassen bezoeker per patiënt tegelijk komen. Zo voorkomen we dat het te vol wordt op de patiëntenkamers.
  Kinderen tot 16 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene meekomen.
 • Patiënten op de Intensive Care mogen maximaal twee keer twee bezoekers per dag ontvangen. Maak vooraf altijd een afspraak over het tijdstip met de verpleegkundige op de afdeling.

Voor sommige verpleegafdelingen gelden aanvullende regels. Bekijk de complete bezoekregeling hier.

Basisregels blijven van kracht
Het is nog steeds belangrijk u te houden aan de volgende basisregels:

 • Was uw handen en schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand waar het kan
 • Draag een mondkapje in het ziekenhuis
 • Blijf thuis bij klachten en laat u testen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.