Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini start leerprogramma Leidinggeven in de Zorg
Nieuws

Martini start leerprogramma Leidinggeven in de Zorg

25-04-2023

Het Martini Ziekenhuis is deze maand gestart met het leerprogramma Leidinggeven in de Zorg. In dit programma worden negen interne trainees opgeleid voor een managementfunctie op een zorgafdeling. De trainees volgen het programma naast hun huidige functie waarin ze nog geen leidinggevende rol hebben. 

Laura Sol, directeur P&O: ‘Het leerprogramma Leidinggeven in de Zorg sluit aan bij onze behoefte om intern managementtalent te ontwikkelen en te behouden, ook gezien de vacatures die we de komende jaren voor deze functie zien aankomen. We zijn blij met de grote belangstelling voor het leerprogramma. Uit alle aanmeldingen hebben we nu eerst negen trainees geselecteerd om dit programma te volgen. We verwachten dat het in 2025 een vervolg gaat krijgen.’

Focus
De focus in het leerprogramma ligt op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, kennis van de Martini-organisatie en werkplekleren. Voor het werkplekleren doen de trainees diverse praktijkstages voor één dag per week. Arnout Pool, clustermanager: ‘Wat ik heel waardevol vind, is dat we het leerprogramma als Martini Ziekenhuis niet kant-en-klaar hebben ingekocht, maar samen met de afdelingshoofden hebben ontwikkeld. Daarmee sluit het helemaal aan bij wie we zijn en wat we in de toekomst nodig hebben.’

Nog meer talent
Het leerprogramma is onderdeel van KIJK Talent, de ontwikkeling waarmee het Martini Ziekenhuis de komende jaren insteekt op het werven van talent en de talentontwikkeling van de huidige medewerkers. Met het oog daarop biedt het ziekenhuis diverse groepen perspectief om door te groeien in hun vak. Zo is er veel aandacht voor loopbaanontwikkeling van verpleegkundigen en voor de doorstroom van helpenden en doktersassistenten naar de functie van verpleegkundige (via de BBL-route). Ook is er een leerprogramma voor talentvolle professionals die de ambitie hebben zich in te zetten op strategische functies in het ziekenhuis. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.