Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Reactie op aanhouding verpleegkundige WZA
Nieuws

Reactie op aanhouding verpleegkundige WZA

21-04-2023
Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Gisteren maakten het Openbaar Ministerie (OM) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) bekend dat een verpleegkundige van het WZA is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van patiënten tijdens de coronapandemie. Het OM is een uitgebreid onderzoek gestart.

In diverse media wordt gemeld dat de verdachte ook bij het UMCG en het Martini Ziekenhuis heeft gewerkt. Dat kunnen wij nu niet bevestigen. Wij hebben inmiddels contact gehad met het Openbaar Ministerie. Het onderzoek richt zich uitsluitend op de periode dat de verdachte werkte in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. UMCG en Martini Ziekenhuis zijn op dit moment geen onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen om aan te nemen dat er zich binnen UMCG en Martini Ziekenhuis onregelmatigheden hebben voorgedaan. UMCG en Martini Ziekenhuis hebben alle vertrouwen in de volledigheid en zorgvuldigheid van het onderzoek.

De berichten over de aanhouding en de verdenking van een beroepsgenoot zijn schokkend en ingrijpend. Uiteraard voor patiënten, naasten en onze collega’s van het WZA, met wie we zeer meeleven. Ook in het UMCG en Martini Ziekenhuis is geschrokken gereageerd.

De raden van bestuur van beide ziekenhuizen hebben namens alle medewerkers de collega's van het Wilhelmina Ziekenhuis sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.