Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini start BBL-route Verpleegkunde
Nieuws

Martini start BBL-route Verpleegkunde

18-11-2022

Het Martini Ziekenhuis start in februari met de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) Verpleegkunde voor interne collega’s die werken als helpende of doktersassistent. Jenny de Vries, PO-adviseur: ‘Er is al langer vraag naar doorgroeimogelijkheden voor deze groep. Tot nu toe was dit binnen het ziekenhuis niet mogelijk. In samenwerking met het Noorderpoort kunnen we nu toch acht collega’s een unieke kans bieden. Daar zijn we blij mee.’ 

Voor het ziekenhuis is talentontwikkeling een belangrijk speerpunt. Uitgangspunt is dat iedereen talent heeft en van toegevoegde waarde is. Vanuit deze visie biedt het ziekenhuis ontwikkelkansen voor diverse groepen. Met de nieuwe BBL-route Verpleegkunde krijgen helpenden en doksterassistenten de kans om een werk-leertraject te volgen waarmee zij opgeleid worden tot verpleegkundige op mbo-niveau.   

Maatwerk
De functie van helpende is een niveau 2 functie. Omdat het ziekenhuis niet werkt met een niveau 3 functie (verzorgende IG), was interne doorstroom naar een BBL-opleiding niveau 4 tot nu toe niet mogelijk. Liesbeth Kunnen, opleidingsadviseur: ‘Omdat opleidingen en leerroutes steeds meer flexibiliseren en maatwerk worden, zagen we kansen om nu toch iets te doen voor deze groep. We starten met een eerste klas van acht studenten. Als dat goed gaat, willen we er graag een vervolg aan geven.’

Instaptoetsen
Het Noorderpoort heeft speciaal voor de BBL-route in het Martini Ziekenhuis drie instaptoetsen ontwikkeld. Aan de hand van deze toetsen en een toelatingsgesprek wordt bepaald of een kandidaat kan instromen op niveau 4. Het werk-leertraject duurt drie jaar. Het eerste jaar geven speciaal hiervoor vrijgemaakte docenten van het Noorderpoort één dag per week les in het Onderwijscentrum van het Martini Ziekenhuis. In de twee daarop volgende jaren krijgen de leerlingen één dag per week regulier onderwijs op de Noorderpoort locatie in de stad. Na afronding van de opleiding kunnen de studenten intern solliciteren op de functie van verpleegkundige.   

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.