Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Innovatieve leeromgeving na verbouwing Martini Academie
Nieuws

Innovatieve leeromgeving na verbouwing Martini Academie

05-10-2023

Als topklinisch opleidingsziekenhuis vinden we onderwijs, opleiding en onderzoek heel belangrijk. Daarom verbouwen we onze Martini Academie! Dé plek voor opleiding, onderwijs en ondersteuning bij wetenschappelijk onderzoek in het Martini Ziekenhuis, verandert in een innovatieve leeromgeving die helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. Denk aan een gloednieuw skills- en simulatielab met volop nieuwe voorzieningen waardoor je nóg realistischer kunt trainen, een nieuwe bibliotheek, nieuwe ruimtes voor klassikaal onderwijs en een studio voor video-activiteiten.

Martin de Graaff is directeur van de Martini Academie: 'De verbouwing is in volle gang. Over ongeveer elf weken verwachten we dat het klaar is. Ik ben heel trots op de innovatieve leeromgeving die we straks kunnen aanbieden aan de zorgprofessionals van binnen en buiten ons ziekenhuis, en aan de vele honderden studenten die we elk jaar verwelkomen. Zij zijn de zorgprofessionals van de toekomst. Het Martini Ziekenhuis kiest er voor om daarin te investeren. We hebben ze immers hard nodig! Goede voorzieningen voor onderwijs, opleiding en onderzoek horen daarbij, en het past natuurlijk ook naadloos bij het karakter van het Martini Ziekenhuis als topklinisch opleidingsziekenhuis.’

Realistischer trainen
Annette Koorn is coördinator skills- en simulatieonderwijs: 'Het skills- en simulatielab heeft volop nieuwe voorzieningen, waardoor we veel realistischer kunnen trainen. De nieuwe oefenruimtes passen helemaal bij hoe de huidige zorgafdelingen eruit zien. Ook de oefenpoppen die we straks gaan gebruiken, zijn voorzien van de allernieuwste mogelijkheden. Waar ik verder heel blij mee ben, is dat we debriefing ruimtes hebben waar collega's live mee kunnen kijken via een one-way screen. Dat is natuurlijk veel realistischer is dan dat je collega's om je heen zitten terwijl jij oefent.'

Uitgebreide informatie over de (opleidings)mogelijkheden bij de Martini Academie is te lezen op de website voor #teammartini onder Martini Academie.

Op de foto van de bouwplaats is de indeling van de nieuwe Academie al zichtbaar. De ruimtes zijn licht en ruim. Met in het midden een grote ontmoetingsplek rondom de ambulance die dit voorjaar naar binnen is getakeld. Op de foto vlnr: opleidingsadviseur Marleen Danel, directeur Martini Academie Martin de Graaf en coördinator skills- en simulatieonderwijs Annette Koorn.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.