Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Hand- en polschirurgen Martini Ziekenhuis bij de beste in Europa
Nieuws

Hand- en polschirurgen Martini Ziekenhuis bij de beste in Europa

04-03-2020

Het Martini Ziekenhuis heeft onlangs het exclusieve predicaat ‘Hand Trauma and Replantation Center’ gekregen van de FESSH, dat is de Europese Handchirurgie Vereniging. 

Dit predicaat is een bevestiging van de hoge kwaliteit die de handchirurgen en handtherapeuten van het Martini Ziekenhuis leveren als het gaat om de behandeling van hand- en polsaandoeningen.

In het Martini Ziekenhuis kunnen mensen terecht voor de behandeling van allerhande klachten van de arm, hand en pols, bijvoorbeeld veroorzaakt door reuma en artrose, maar ook voor hand- en polschirurgie na bijvoorbeeld een ongeluk.

Marius Kemler, hand- en polschirurg: ‘De patiënt is in het Martini Ziekenhuis gegarandeerd van de best mogelijke zorg bij hand- en/of polsproblemen. We hebben vijf Europees gecertificeerde handchirurgen in dienst. Ook de handtherapeuten hebben een specialistische opleiding van de FESSH gevolgd en zijn gecertificeerd. Samen willen we zorg leveren op het hoogste niveau. Dit predicaat toont aan dat we aan de strengste Europese kwaliteitseisen voldoen voor wat betreft behandelingen en operaties. Daar zijn we heel trots op.’

Innovatieve technieken en apparatuur

Het Martini Ziekenhuis ziet jaarlijks ruim 2000 patiënten op de polikliniek met hand- en polsklachten. Daarvan wordt ongeveer een kwart geopereerd. Kemler: ‘Doordat we veel patiënten zien, hebben we veel kennis en ervaring. Ook als het gaat om complexe diagnoses of onbegrepen polsklachten van patiënten, waarbij er geen breuk of scheurtje is te zien. We hebben de modernste apparatuur in huis om de juiste diagnoses te kunnen stellen. Zo hebben we speciale fijne apparatuur om met een kijkoperatie bandletsel van de pols te kunnen vaststellen. Zo’n kijkoperatie is door de beperkte ruimte in de pols technisch lastig en wordt nog maar weinig gedaan. Daarmee lopen we in Europa voorop!’

Expertisecentrum Hand en Pols

Hand- en polschirurgie is één van de 8 expertisegebieden van het Martini Ziekenhuis. Uit heel Noord-Nederland komen patiënten naar het Martini Ziekenhuis, niet alleen vanwege de persoonlijke aandacht, maar vooral omdat het ziekenhuis voorop loopt op het gebied van technologie, kennis en opleiding.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.