Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Freya Pluim voor goede fertiliteitszorg
Nieuws

Martini Ziekenhuis beloond voor goede fertiliteitszorg, persoonlijke benadering springt er uit

28-09-2023

De afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Onder andere de persoonlijke benadering van de afdeling wordt bijzonder gewaardeerd. De gespecialiseerde fertiliteitszorg is een mooi voorbeeld van topklinische zorg in het Martini Ziekenhuis.

De fertiliteitszorg in het Martini Ziekenhuis wordt geprezen om de persoonlijke benadering (klein team), de betrokkenheid van het team en korte lijnen met algemene gynaecologie, verloskunde, internisten, maatschappelijk werk en Certe (organisatie voor medische diagnostiek).

Janna Munster, gynaecoloog: ‘’Al jaren werken we aan de beste fertiliteitszorg; betrokken en dichtbij de patiënt. Het is een enorme waardering dat we van de landelijke patiëntenvereniging nu deze Pluim gekregen hebben’’.  

Pluim van Freya
Een ziekenhuis ontvangt een Pluim als het voldoet aan een aantal kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld, zoals de samenstelling van het behandelteam en het minimaal aantal vruchtbaarheidsbehandelingen dat een ziekenhuis per jaar moet uitvoeren. De beroepsgroepen zijn actief betrokken geweest bij de totstandkoming van de kwaliteitscriteria.

Monitor Fertiliteitszorg
De toekenning van de Pluim is onderdeel van de Monitor Fertiliteitszorg. De Monitor Fertiliteitszorg biedt een overzicht van alle ziekenhuizen in Nederland die zorg bieden aan paren met vruchtbaarheidsproblemen. Op basis van criteria die men zelf selecteert, krijgen mensen een lijst te zien met ziekenhuizen waar men terecht kan. Met de informatie in deze monitor kunnen paren een bewuste keuze maken voor een ziekenhuis dat het beste past bij hun wensen.

De toegekende Pluim geldt voor de periode 2023-2024. Begin 2025 ontvangen alle ziekenhuizen opnieuw een vragenlijst.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.