Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Drukke nieuwjaarsnacht in Martini Ziekenhuis
Nieuws

Drukke nieuwjaarsnacht in Martini Ziekenhuis

01-01-2024

Het Martini Ziekenhuis heeft een drukke nieuwjaarsnacht achter de rug. Op de Spoedeisende Hulp werden meer patiënten dan vorig jaar behandeld, met name als gevolg van alcoholvergiftiging. Op het Brandwondencentrum kwamen opvallend veel patiënten die als omstander door een vuurpijl waren getroffen. Ook waren er veel telefoontjes van huisartsen die advies wilden voor de behandeling van (kleinere) brandwonden.

Het Martini Ziekenhuis heeft de grootste Spoedeisende Hulp in Noord-Nederland. Daarnaast is één van de drie Nederlandse brandwondencentra is gevestigd in het Martini Ziekenhuis. Rondom Oud & Nieuw doen meer mensen een beroep op de gespecialiseerde zorg van de Spoedeisende Hulp en het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis.

Spoedeisende Hulp (SEH)
Op de Spoedeisende Hulp (SEH) werden in deze nieuwjaarsnacht tot 07.00 uur in totaal 25 patiënten behandeld, waarvan 1 persoon jonger dan 15 jaar. Bij de jaarwisseling 2022/2023 waren dat in totaal 16 patiënten. Van de 25 patiënten die werden aangemeld, werd bij 11 een alcoholvergiftiging vastgesteld. Bij de jaarwisseling 2022/2023 waren er 2 patiënten met een alcoholvergiftiging. Dit is een opvallende stijging. Er was dit jaar op de Spoedeisende Hulp ook sprake van meer agressie bij patiënten; één patiënt moest met inzet van beveiliging uit het ziekenhuis worden verwijderd.  

Brandwondencentrum
In het Brandwondencentrum komen brandwondenpatiënten uit heel Noord- en Oost- Nederland. Deze nieuwjaarsnacht werden tot 07.00 uur in totaal 14 patiënten behandeld: 11 konden na een poliklinische behandeling weer naar huis, 3 moesten worden opgenomen. Bij de jaarwisseling 2022/2023 werden in totaal 36 patiënten behandeld. Van de poliklinische patiënten waren er dit jaar 6 jonger dan 15 jaar; in de meeste gevallen werden deze kinderen als omstander getroffen door een vuurpijl. Opvallend is dat er dit jaar maar één slachtoffer door carbid was. Vorig jaar waren dat er meer dan 13. Naast de klinische en poliklinische behandelingen waren er dit jaar opvallend veel telefoontjes van huisartsen en zorgprofessionals uit andere ziekenhuizen. Zij belden voor overleg over de zorg voor patiënten met brandwonden die op andere locaties binnen kwamen.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.