Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Bloemenzee voor de zorg
Nieuws

Bloemenzee voor de zorg

23-03-2020
Met een bloemetje willen verschillende kwekers en bloemisten de medewerkers van het Martini Ziekenhuis een hart onder de riem steken.
Rozen die anders voor de Paasviering naar het Sint Pietersplein in Rome zouden gaan. Boeketten bloemen van een Groninger bloemist en tulpen van de veiling in Eelde van Bloemenpret Peize; zij maken dit mooie gebaar mogelijk. Maandagmiddag zijn de bloemen geleverd.  Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis: ‘Prachtig! Met deze bloemen geven de kwekers en bloemisten ons een steuntje in de rug. Onze mensen zijn enorm betrokken, ieder zet zich op eigen wijze in. De Raad van Bestuur en Raad van Toezicht zien dit ook. We zijn trots op onze mensen.’

#teammartinibedankt

Dit soort mooie acties, zijn natuurlijk prachtig. Als ziekenhuis hebben we wel gevraagd om eenmalig een bloemenactie te doen. Het vraagt namelijk ook capaciteit om het te organiseren.  Bovendien vragen we mensen alleen naar ons ziekenhuis te komen als dit echt noodzakelijk is. We zijn hard aan het werk, en willen ons kunnen focussen op wat we moeten doen. Mensen kunnen ons wel berichten, filmpjes en andere creatieve boodschappen sturen via social media. Door #teammartinibedankt te gebruiken, zien wij dit ook. We zullen proberen om dit in het ziekenhuis te delen.

Bloemen uit Groningen

Bloemist Hans Zijlstra kwam in actie. ’Ik heb familie werken in het ziekenhuis en zie hoe hard er gewerkt wordt. Onder het mom #omdatjijzorgtbrengikbloemen is er landelijk een actie. Kwekers doneren (een deel van) hun overtollige productie direct aan bloemisten, onder de voorwaarden dat bloemisten deze bloemen ook weer weg geven. Ik hoop de mensen van Martini hier mee te steunen.’ Ook komen er tulpen direct van de veiling Eelde via Bloemenpret Peize.

Rozen van de paus

Deze weken worden 20.000 rozen, beschikbaar gesteld door rozenkweker John Meijer uit Pijnacker, bij zorginstellingen gebracht. Hij is al jarenlang de hoofdleverancier van rozen voor de Paasviering op het Sint Pietersplein in Rome en heeft aangeboden een veelvoud van de rozen die normaliter naar Rome gaan, te snijden voor de zorg. KRO-NCRV zorgt dat de rozen landelijk goed terecht komen.
Publicatiedatum: 26-03-2020 21:41

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.