Aan het laden
  1. Home
  2. Onze kwaliteit
  3. Zichtbaar werken aan kwaliteit

Zichtbaar werken aan kwaliteit

Om als patiënt een goede keuze te kunnen maken voor een ziekenhuis, of een behandeling, kunt u naar de kwaliteit van de zorg kijken. In het Martini Ziekenhuis is de kwaliteit van zorg hoog. Iedere dag werkt ons hele team hard om dit zo te houden. Of te verbeteren waar dit nodig is. Maar wat is hoge kwaliteit? En hoe meet je dat? 

Kwaliteit meten met richtlijnen

Over wat goede zorg is, zijn afspraken gemaakt. Door patiëntenorganisaties, zorgverleners en zorgverzekeraars. Zo ontstaan er kwaliteitsstandaarden of richtlijnen. Daarin staat hoe een arts moet handelen. Ook zijn er meetinstrumenten ontwikkeld. Zo kunnen ziekenhuizen vragenlijsten door hun patiënten laten invullen. Ook kunnen onafhankelijke meetbureaus cijfers ophalen.

Beter kiezen met keuzehulpen

Het is handig als u als patiënt deze kwaliteitsgegevens snel kunt inzien. En dus eenvoudig de zorg kunt vergelijken. Zo heeft de overheid de website KiesBeter.nl gemaakt. Hier kunt u bijvoorbeeld zoeken op 'bekkenbodemklachten'. Of op 'Martini Ziekenhuis'. KiesBeter.nl helpt u de juiste keuze maken bij uw behandeling.

Ook kunt u de website Ziekenhuischeck.nl gebruiken. Deze website van de Vereniging van Nederlandse Ziekenhuizen verzamelt elk jaar de kwaliteitscijfers en behandelresultaten die alle ziekenhuizen wettelijk moeten aanleveren.

Kwaliteitskeurmerken

In het ziekenhuis wordt alles wat er gebeurt in de organisatie met verschillende controles getoetst door externe bureaus. Van de zorg en service tot de financiën. Deze controles heten audits. Zo zien wij steeds of onze zorg nog aan de gemaakte afspraken voldoet.

Ook hebben wij een aantal keurmerken ontvangen. Het NIAZ (Nederlands Instituut Accreditatie Zorginstellingen) kende ons het Qmentum-kwaliteitskeurmerk toe. Dit betekent dat wij voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen voor zorginstellingen.

Andere ontvangen keurmerken zijn: de ISO 15189-accreditatie voor onze laboratoria, het HACCP-certificaat voor voeding en de VMS-accreditatie voor veilige zorg.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.