Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en behandelcentra
  3. Interventieradiologie

Interventieradiologie

Het specialisme Interventieradiologie onderzoekt en behandelt met een slangetje via een klein gaatje door de huid. Met röntgen of een echo kan de arts daarbij zien wat er aan de hand is. En als het nodig is behandelen. Zo is een operatie niet nodig. De vaatchirurg of interventieradioloog onderzoekt bijvoorbeeld uw bloedvaten. Ook dotteren, een vleesboom verwijderen, een PICC-lijn plaatsen of hartkatheterisatie doen is mogelijk.

Interventieradiologie in het Martini Ziekenhuis

Interventieradiologie is een snel ontwikkelend specialisme binnen het Martini Ziekenhuis. Met de nieuwe behandeltechnieken hoeft u vaak maar kort in het ziekenhuis te blijven. Ook is de kans op complicaties kleiner en is narcose minder vaak nodig. De specialisten op onze afdeling werken nauw samen met andere specialismen. Zo kunt u als patiënt altijd rekenen op de best mogelijke zorg.

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Het afsluiten van bloedvaten in de baarmoeder om vleesbomen te laten verdwijnen. De baarmoeder blijft bij deze behandeling behouden. U wordt voor deze behandeling ten minste 1 nacht in het ziekenhuis opgenomen.

Meer informatie over 'Baarmoeder (vleesbomen) embolisatie'

Het behandelen van een cyste met 96% alcohol, waardoor de cystebladen tegen elkaar komen te liggen, waardoor de cyste verdwijnt. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. U mag na afloop niet zelf naar huis rijden. Regel daarom vooraf vervoer naar huis.

Meer informatie over 'Cyste scleroseren'

Behandeling waarbij we met een ballon een vernauwing of afsluiting in uw bloedvat opheffen. Bij het plaatsen van een stent plaatsen we een slangetje met hieraan een stent (een soort metalen gaaswerkje) in de vernauwde ader. De stent houdt het bloedvat open.

Meer informatie over 'Dotterbehandeling of het plaatsen van een stent'

Het plaatsen van een drain om gal af te voeren uit de lever. U wordt verdoofd (een roesje) waardoor u geen pijn heeft. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. De radioloog maakt een verslag van het verloop van de behandeling en stuurt dit naar uw behandelend arts.

Meer informatie over 'Galwegdrainage (PTCD)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Bijbehorende specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.