Aan het laden
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Psychiatrie

Psychiatrie

Bij het specialisme Psychiatrie vindt u als patiënt van het Martini Ziekenhuis psychische hulp. Bijvoorbeeld als u naast uw ziekte last heeft van angsten, een depressie of een stemmingsstoornis. Sommige ziekten kunnen zelf psychische klachten geven. Zoals somberheid bij parkinson. Of er kan plotseling verwardheid ontstaan (delier) bij een opname in het ziekenhuis.

Psychiatrie in het Martini Ziekenhuis

Onze psychiaters en psychiatrisch verpleegkundigen vindt u op alle afdelingen van het ziekenhuis. Ze zijn daarnaast ervaren in de psychiatrische zorg op afdelingen als de Intensive Care en het Brandwondencentrum.  

Na ontslag bestaat de mogelijkheid om de behandeling poliklinisch voort te zetten. Ook als u nog niet in het Martini Ziekenhuis bekend bent, kunt u op verwijzing van de huisarts een afspraak maken.

In het Martini Ziekenhuis hebben we ook speciale aandacht voor psychische problemen tijdens de zwangerschap en rond de bevalling. Op de POP-polikliniek werken onze psychiaters nauw samen met verloskundigen en kinderartsen.

Praktische informatie Voor u

In de meeste gevallen wordt de behandeling niet direct vergoedt door uw zorgverzekeraar. U ontvangt de nota op uw huisadres na het afronden van de behandeling bij de afdeling Psychiatrie van het Martini Ziekenhuis of een andere behandelaar.

U kunt deze nota zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polis krijgt u de rekening (gedeeltelijk) vergoed. Neem bij twijfel over uw polis, polisvoorwaarden en vergoedingen altijd contact op met uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina Kosten en vergoedingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Bekijk alle behandelingen en onderzoeken

Downloads en andere pagina's

Open over kwaliteit

Delier

Expertise op het gebied van verwardheid tijdens opname.

Extra steun bij IC of BWC opname

Begeleiding bij psychiatrische klachten op afdelingen, zoals Intensive Care en Brandwondencentrum.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.