Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Oncologie

Oncologie

Het specialisme Oncologie behandelt alle vormen van kanker. Een kwaadaardige tumor (kanker) kan op veel plekken in het lichaam voorkomen. Oncologie werkt dan ook samen met bijna alle andere afdelingen in het ziekenhuis. Op de afdeling Oncologie kunt u terecht voor chemotherapie.

Oncologie in het Martini Ziekenhuis

Binnen de zorg bij kanker hebben we in het Martini Ziekenhuis speciale expertise op een aantal gebieden. Zoals borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Hierbij hoort een speciaal zorgpad. Zo weet u snel waar u aan toe bent. U heeft een vast contactpersoon waarbij u terecht kunt voor vragen.

Praktische informatie Voor u

Dagbehandeling Oncologie
Op werkdagen geopend tussen 8.00 en 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5490
Routenummer: 1.6

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Samen met uw arts heeft u gekozen voor een behandeling van kanker met bestraling. Dit heet radiotherapie. Tijdens de behandeling wordt het kankerweefsel door de huid heen bestraald met röntgenstraling. Dit gebeurt heel precies. Zo wordt gezond weefsel zo weinig mogelijk beschadigd. Radiotherapie kan de tumor kleiner maken of laten verdwijnen.

Meer informatie over 'Radiotherapie (bestraling)'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor chemotherapie en/of immunotherapie. Chemotherapie is een behandeling met medicijnen die de kankercellen afremmen of doden. De therapie bestaat uit meerdere chemokuren met rustperiodes ertussen. De arts maakt hiervoor een kuurschema. Er zijn verschillende soorten medicijnen en verschillende manieren om deze te krijgen. Via een infuus, injecties of tabletten bijvoorbeeld. Het volgen van een chemokuur kan vaak in dagbehandeling. Soms moet u hiervoor worden opgenomen op onze verpleegafdeling.

Meer informatie over 'Chemotherapie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Service en kwaliteit

Workshop Look good, feel better

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk mensen met kanker ook meteen een beter gevoel...

Workshop Look good, feel better
4e hoofdhuidkoeler beschikbaar door Vrienden van Martini Ziekenhuis

Iedere patiënt die ervoor in aanmerking komt en het wil, kan er...

Meer informatie over dit project

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.