Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Oncologie

Oncologie

Het specialisme Oncologie behandelt alle vormen van kanker. Kanker kan op veel plekken in het lichaam voorkomen. Wij werken daardoor ook veel samen met verschillende afdelingen en specialismen binnen het Martini Ziekenhuis. Binnen de dagbehandeling oncologie bieden wij verschillende behandelingen gericht op kanker, zoals chemotherapie, immunotherapie en doelgerichte therapie.

Oncologie in het Martini Ziekenhuis

Binnen de zorg bij kanker hebben we in het Martini Ziekenhuis speciale expertise op een aantal gebieden. Zoals borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Hierbij hoort een speciaal zorgpad. Zo weet u snel waar u aan toe bent. U heeft een vast contactpersoon waarbij u terecht kunt voor vragen en er is aandacht voor ondersteuning tijdens en na de behandeling.

Onderzoek weefsel of celmateriaal

Soms wordt bij een onderzoek of behandeling een stukje weefsel of celmateriaal weggehaald. Onze pathologen onderzoeken dit materiaal op afwijkingen waardoor we bijvoorbeeld (chronische) ziekten en kanker ontdekken. Belangrijk werk dus, want de juiste behandeling begint bij de juiste diagnose! Benieuwd hoe de pathologen te werk gaan? In deze film zie je het werkproces van begin tot eind.

U dient cookies te accepteren voordat we deze inhoud aan u kunnen laten zien

Praktische informatie Voor u

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Samen met uw arts heeft u gekozen voor chemotherapie en/of immunotherapie. Chemotherapie is de behandeling van kanker met celdodende of celdelingremmende medicijnen: cytostatica. Door cytostatica kan de kanker genezen of kunnen tumoren kleiner worden. 

Meer informatie over 'Chemotherapie'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor immunotherapie en/of chemotherapie. Immunotherapie of immuuntherapie is een behandeling bij kanker. Bij een behandeling met immunotherapie wordt eigen het immuunsysteem van de patiënt gebruikt om de kankercellen aan te vallen. Het immuunsysteem wordt door de behandeling ondersteund of extra actief gemaakt.

Meer informatie over 'Immunotherapie'

Doelgerichte therapie is een behandeling met medicijnen bij kanker. Doelgerichte therapie probeert de groei en deling van de kanker te blokkeren. De behandeling richt zich vooral op specifieke moleculen die de kankercellen nodig hebben voor hun groei en ontwikkeling. Er zijn veel soorten doelgerichte therapie. Ze werken allemaal verschillend, maar hebben hetzelfde doel: het remmen van de signalen waardoor de kanker kan groeien.

Meer informatie over 'Doelgerichte therapie'

Hormonale therapie is een behandeling van kanker met hormonen. Dit wordt ook wel hormoontherapie, hormonale behandeling of hormoonbehandeling genoemd.

Meer informatie over 'Hormoontherapie'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor een behandeling van kanker met bestraling. Dit heet radiotherapie. Tijdens de behandeling wordt het kankerweefsel door de huid heen bestraald met röntgenstraling. Dit gebeurt heel precies. Zo wordt gezond weefsel zo weinig mogelijk beschadigd. Radiotherapie kan de tumor en/of uitzaaiingen kleiner maken of laten verdwijnen.

Meer informatie over 'Radiotherapie (bestraling)'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Service en kwaliteit

Workshop Look good, feel better

Voor mensen die chemotherapie hebben (gehad). Een goed verzorgd uiterlijk geeft meteen een beter...

Workshop Look good, feel better

Kanker en vruchtbaarheid 

Een behandeling tegen kanker kan invloed hebben op uw vruchtbaarheid. 

Meer over vruchtbaarheid en seksualiteit
Martini Ziekenhuis gevel avond
Zorg tijdens en na de behandeling

Wij proberen u tijdens en na uw behandeling op allerlei manieren te ondersteunen.

Informatie en advies

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.