Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Oncologie

Oncologie

Het specialisme Oncologie behandelt alle vormen van kanker. Kanker kan op veel plekken in het lichaam voorkomen. Wij werken daardoor ook veel samen met verschillende afdelingen en specialismen binnen het Martini Ziekenhuis. Binnen de dagbehandeling oncologie bieden wij verschillende behandelingen gericht op kanker, zoals chemotherapie, immunotherapie en doelgerichte therapie.

Oncologie in het Martini Ziekenhuis

Binnen de zorg bij kanker hebben we in het Martini Ziekenhuis speciale expertise op een aantal gebieden. Zoals borstkanker, prostaatkanker, longkanker en darmkanker. Hierbij hoort een speciaal zorgpad. Zo weet u snel waar u aan toe bent. U heeft een vast contactpersoon waarbij u terecht kunt voor vragen en er is aandacht voor ondersteuning tijdens en na de behandeling.

Praktische informatie Voor u

Dagbehandeling Oncologie
Op werkdagen geopend tussen 8.00 en 16.00 uur.
Tel.: (050) 524 5490
Routenummer: 1.6

Alle poliklinieken en afdelingen

Meest gezochte Behandelingen en onderzoeken

Samen met uw arts heeft u gekozen voor een behandeling van kanker met bestraling. Dit heet radiotherapie. Tijdens de behandeling wordt het kankerweefsel door de huid heen bestraald met röntgenstraling. Dit gebeurt heel precies. Zo wordt gezond weefsel zo weinig mogelijk beschadigd. Radiotherapie kan de tumor kleiner maken of laten verdwijnen.

Meer informatie over 'Radiotherapie (bestraling)'

Samen met uw arts heeft u gekozen voor chemotherapie en/of immunotherapie. Chemotherapie is een behandeling met medicijnen die de kankercellen afremmen of doden. De therapie bestaat uit meerdere chemokuren met rustperiodes ertussen. De arts maakt hiervoor een kuurschema. Er zijn verschillende soorten medicijnen en verschillende manieren om deze te krijgen. Via een infuus, injecties of tabletten bijvoorbeeld. Het volgen van een chemokuur kan vaak in dagbehandeling. Soms moet u hiervoor worden opgenomen op onze verpleegafdeling.

Meer informatie over 'Chemotherapie'
Bekijk alle behandelingen en onderzoeken
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen

Service en kwaliteit

Workshop Look good, feel better

De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk mensen met kanker ook meteen een beter gevoel...

Workshop Look good, feel better
4e hoofdhuidkoeler beschikbaar 

Iedere patiënt die ervoor in aanmerking komt en het wil, kan er gebruik van maken.

Meer info over de hoofdhuidkoeler
Martini Ziekenhuis gevel avond
Zorg tijdens en na de behandeling

Wij proberen u tijdens en na uw behandeling op allerlei manieren te ondersteunen.

Informatie en advies

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.