Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Nieuws in Oncologie

Specialisme: Oncologie Reset filter
08-11-2022

Movember: maand van de gezondheid van de man

Movember (Mo staat voor moustache/snor) is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de (mentale) gezondheid van de man in het algemeen. Dit doen we ook in het Martini Ziekenhuis.
Lees verder
04-02-2022

Leeftijdsgerichte zorg voor jongvolwassenen met kanker

Vandaag is het Wereld Kankerdag, waarbij wereldwijd wordt stilgestaan bij de impact van kanker. De diagnose kanker zet je wereld op z’n kop. Ook voor jongvolwassenen is de impact groot. Het brengt bovendien veel normale vragen in een abnormale situatie met zich mee. Daarom biedt het Martini Ziekenhuis vanaf vandaag leeftijdsgerichte zorg voor jongvolwassenen: AYA-zorg.
Lees verder
21-04-2021

Oncologiepatiënten nóg beter geholpen door meer samenwerking in Groningen en Drenthe

Deze maand is het Oncologienetwerk Groningen-Drenthe opgericht. Twaalf partijen, waaronder het Martini Ziekenhuis, hebben zich aan elkaar verbonden om de oncologische zorg in de regio naar een nog hoger niveau te brengen. De patiënt ontvangt zorg dichtbij huis als het kan, en verder weg wanneer dat nodig is. Er is aandacht voor de individuele patiënt waarbij de zorg is gericht op het behouden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.
Lees verder
09-02-2021

Nog betere zorg voor patiënten met prostaatkanker door informatie te delen en te vergelijken

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van orgaankanker onder mannen. In 2019 kregen ongeveer 13.500 mannen in Nederland deze diagnose. Sinds 2016 werkt het Martini Ziekenhuis samen met de andere Santeon ziekenhuizen aan het verbeteren van de zorg rondom prostaatkanker. Door openlijk werkwijzen en uitkomsten met elkaar te bespreken, kunnen we de zorg voor onze patiënten nog verder verbeteren. Daar zijn we trots op!
Lees verder
21-01-2021

‘Onze patiënten zijn me meer waard’

‘Onze patiënten, vaak heel kwetsbaar, zijn me meer waard. Zo simpel is het. Echt, dan is het maar korfbal, hoor.’
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.