Aan het laden
Gevel van het Martini Ziekenhuis met de gangen op meerdere verdiepingen
  1. Home
  2. Specialismen en expertisegebieden
  3. Geestelijke Verzorging

Geestelijke Verzorging

Geestelijk verzorgers van het Martini Ziekenhuis staan klaar voor patiënten en hun naasten. Zij hebben aandacht voor wat u bezighoudt, luisteren naar uw verhaal en helpen uw ervaringen te ordenen. U kunt ook met hen in gesprek gaan over wat u kracht of steun geeft om verder te kunnen.

Geestelijke verzorging in het Martini Ziekenhuis

Ziek zijn is soms moeilijk. Logisch dat u dan rondloopt met vragen en gedachten of dat u zich bezorgd voelt. Bijvoorbeeld over wat u is overkomen. Of over lastige keuzes. En misschien wel over de zin van uw leven. De ervaren en deskundige geestelijk verzorgers helpen u en uw naasten daar graag bij. 

Praktische informatie Voor u

Het Stiltecentrum is een plaats van bezinning, een rustpunt in het ziekenhuis. U vindt het Stiltecentrum op de begane grond naast het restaurant (route 0.7).

Jaarlijks is er in november een Gedenkdag voor mensen van wie het afgelopen jaar een familielid of dierbare is overleden tijdens of na opname en behandeling in het Martini Ziekenhuis. Dit is een dag voor nabestaanden én zorgverleners om overledenen te gedenken en om troost en bemoediging te vinden. In februari is er een gedenkmiddag voor ouders van kinderen die rondom de geboorte of daarna overleden zijn.

Ervaringen van onze specialisten

‘Zingeving, daar draait het om’

Hilde Boekeloo Geestelijk verzorger
Een verblijf in het ziekenhuis en ziek zijn kan heel ingrijpend zijn voor patiënten en hun naasten. Zij worstelen vaak met allerlei gedachten en vragen. Wat is mij overkomen, welke keuze moet ik maken, wat is de zin van het leven? De geestelijk verzorgers bieden een luisterend oor én handvatten om deze gevoelens een plek te geven. Lees het hele verhaal
Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.