Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

 1. Home
 2. Folders
 3. Thuismonitoring bij zwangerschapsdiabetes
Terug naar bovenliggende pagina

Thuismonitoring bij zwangerschapsdiabetes

Folder

Inleiding

Zwangerschapsdiabetes is een vorm van diabetes (suikerziekte) die tijdens de zwangerschap wordt ontdekt. De zwangerschapshormonen remmen de werking van insuline. Hierdoor wordt de glucosewaarde in uw bloed te hoog.

Om een goed beeld te krijgen van uw glucosewaarden is het de bedoeling dat u zelf uw waarden gaat bepalen. Voor controle van de glucosewaarden hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen. We houden uw glucosewaarden (via een app) in de gaten. Thuismonitoring betekent dat u via de app op uw telefoon gegevens over uw gezondheid aan ons doorgeeft. Wij bewaken de metingen op de achtergrond.

Hoe werkt thuismonitoring?

U krijgt van ons een bloedglucosemeter. Dit apparaat meet hoeveel glucose er op een bepaald moment in uw bloed zit.

Hoe meet ik mijn glucosewaarde?

 • Was altijd eerst uw handen voordat u gaat meten.
 • Begin met de prikpen. Draai de dop eraf en plaats een nieuw naaldje (lancet) in de pen.
 • Haal een stripje uit het potje en plaats deze in de glucosemeter.
 • Prik nu met de prikpen in de zijkant van een vingertop.
 • Houdt de glucosemeter met het stripje bij het druppeltje bloed. De waarde is na een paar seconden zichtbaar.
 • Vul deze waarde in de app in.

U vult op vaste momenten uw glucosewaarden in via de app.

Wij zien uw meetgegevens en houden de glucosewaarden in de gaten. Als de gemeten gegevens afwijken, nemen wij contact met u op. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Hoe installeer ik de app?

U ontvangt een e-mail van het bedrijf Luscii op het e-mailadres dat wij van u hebben. U kunt de Thuismeten app dan gaan installeren. Als u de e-mail niet direct ziet, kijk dan in uw spam of ongewenste mail.

 • U downloadt de app op uw telefoon in de App Store of Play Store. U gebruikt hiervoor het zoekwoord "Thuismeten" of 'Luscii'.
 • Zodra de app is geïnstalleerd, opent u de app.
 • U moet zich registreren in de app:
  • Vul in de app eerst uw e-mailadres in;
  • U krijgt een e-mail van Luscii met een controlecode;
  • Vul in de app die controlecode in. Doe dat binnen 15 minuten, anders verloopt de code en moet u zich opnieuw registreren;
  • Uw account is klaar voor gebruik.

Zet meldingen van de app aan
U ontvangt via de app meldingen. Bijvoorbeeld wanneer u een meting moet invullen. Zorg er daarom voor dat meldingen via e-mail of push-berichten aan staan. Hoe u dat doet, verschilt per telefoon. Bekijk hiervoor de handleiding van uw telefoon of tablet.

Problemen met de app?
Heeft u vragen over de werking van de app? Neem dan contact op met Luscii Support. Dit kan via e-mail: support@luscii.com of telefonisch: 085 13 05 851.

U kunt ook de instructiefilmpjes van Luscii bekijken. Klik op de volgende link of scan de QR code met uw telefoon of tablet: https://kb.luscii.com/nl/knowledge/aan-de-slag-met-de-thuismeten-app

De metingen

In de app staan vragen klaar die u die dag invult.

Afhankelijk van hoe het met u gaat, krijgt u elke dag of een paar keer per week de vraag om glucosewaarden door te geven.

Als u insuline moet gebruiken, vult u in hoeveel insuline u heeft gespoten. U meet op die dag 4 keer uw glucosewaarde.

 • In de ochtend als u nog niet heeft gegeten (nuchter)
 • 2 uur na het ontbijt, na de lunch en na het avondeten

Uw ingevoerde gegevens worden regelmatig door het ziekenhuis gecontroleerd.

Let op! Uw gegevens worden NIET METEEN gecontroleerd door het ziekenhuis maar doordeweeks regelmatig. Na de controle wordt contact met u opgenomen als de glucosewaarden afwijken.

Mijn persoonsgegevens

De informatie die u via de app invult, is medische informatie. Het Martini Ziekenhuis werkt voor thuismonitoring samen met thuismonitoringcentra van andere Santeon ziekenhuizen. Wij hebben samen met Luscii en deze ziekenhuizen maatregelen genomen om uw privacy te bewaken.

U heeft toestemming gegeven voor het delen van medische informatie. Alleen noodzakelijke medische persoonsgegevens worden in de app geplaatst en gedeeld met Luscii en de thuismonitoringscentra. Wilt u geen toestemming meer geven? Neem dan contact op met Interne Gneeskunde via (050) 524 7430.

Wie kan ik bellen?

 Heeft u medische vragen over uw zwangerschapsdiabetes?

 • Bel op werkdagen met het telefonisch spreekuur diabetes van 8.30 – 09.30 uur: 050-5245835.

Let op: thuismonitoring is geen vervanging van de spoeddienst. Heeft u direct hulp nodig? Neem dan op werkdagen tussen 08.30 -16.00 uur contact op met de diabetesverpleegkundige via het secretariaat interne geneeskunde: 050-5247430 en dan vragen naar de diabetesverpleegkundige.

Heeft u medische vragen over de zwangerschap?
Bel de polikliniek gynaecologie op telefoonnummer 050-5245840. Buiten kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 050-5246456.

Meer weten?
Voor algemene adviezen over bijvoorbeeld over klachten tijdens de zwangerschap kijkt u op de website van Thuisarts.nl (http://www.thuisarts.nl).

Wanneer kan ik stoppen met thuismonitoring?

Na uw bevalling kunt u stoppen met het doorgeven van uw bloedglucosemetingen. In de app geeft u dan aan dat u bevallen bent. 6 weken na de bevalling vragen wij u op 2 verschillende dagen nog glucosemetingen in te sturen ter controle. U ontvangt op de dag van de ingeplande metingen een melding dat er opnieuw acties voor u klaarstaan. Tot die tijd hoeft u niets te doen. Daarna stopt de thuismonitoring.

Het kan zijn dat uw zorgverlener in overleg met u stopt met de thuismonitoring vanuit het ziekenhuis.

Belangrijk! Important! Önemli! Ważny! !م

De informatie in deze folder is belangrijk voor u. Als u moeite heeft met de Nederlandse taal, zorg dan dat u deze folder samen met iemand leest die de informatie voor u vertaalt of uitlegt.

The information in this brochure is important for you. If you have any difficulties understanding Dutch, please read this brochure together with somebody who can translate or explain the information to you.

Bu broşürdeki bilgi sizin için önemlidir. Hollandaca dilde zorlanıyorsanız, bu broşürü size tercüme edecek ya da açıklayacak biriyle birlikte okuyun.

Informacje zawarte w tym folderze są ważne dla Państwa. Jeśli język niderlandzki sprawia Państwu trudność, postarajcie się przeczytać informacje zawarte w tym folderze z kimś, kto może Państwu je przetłumaczyć lub objaśnić.

Versie: 00023 04-2023 Thuismonitoring bij zwangerschapsdiabetes

Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.