Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Folders
  3. Observatorium
Terug naar bovenliggende pagina

Observatorium

Folder

Inleiding

U bent opgenomen op het Observatorium van het Martini Ziekenhuis. Dit is een afdeling waar u wordt geobserveerd en waar - indien nodig - de vitale functies zoals ademhaling, bloeddruk en hartslag worden bewaakt. In deze folder leest u meer over de procedures en gang van zaken op en rondom het Observatorium. De folder is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie die u van de arts en de verpleegkundigen ontvangt.

Opname Observatorium

U bent aangemeld bij de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis via uw huisarts, ambulancedienst of op eigen initiatief. In uw situatie is het nodig om langer in het ziekenhuis te blijven, bijvoorbeeld omdat meer aanvullende onder- zoeken moeten plaatsvinden of omdat de diagnose (nog) niet is gesteld. Het is ook mogelijk dat er al wel een behandeling wordt gestart. Uitslagen van onder- zoeken en informatie over de behandeling ontvangt u van de arts/specialist of verpleegkundige.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste zorg krijgt, afgestemd op uw klachten, bent u tijdelijk opgenomen op het Observatorium. Hier bekijkt de arts of een langere opname in het ziekenhuis noodzakelijk is of dat u weer naar huis kunt. De duur van de opname op het Observatorium kan variëren van enkele uren tot maximaal 24 uur.

Bezoek

Op het Observatorium kunt u vanwege ruimtegebrek en de privacy van andere patiënten beperkt bezoek ontvangen. Dit kan niet zonder overleg met de verple- ging. Per patiënt kunnen er maximaal 2 personen op bezoek komen (in overleg kunnen we hiervan afwijken). De bezoektijden kunt u bespreken met de verpleeg- kundige op de afdeling.

Bloemen zijn niet toegestaan op het Observatorium.

Contactpersoon

Wij verzoeken u één of twee contactpersonen door te geven. Als het nodig is, kan de verpleegkundige met deze personen contact opnemen voor bijvoorbeeld aan- vullende informatie, opname/ontslag of als er iets met u aan de hand is. De ver- pleegkundige geeft uitsluitend aan deze personen informatie over uw situatie.

Tot slot

Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het Observatorium, tel. (050) 524 5321. U kunt uw vragen ook stellen aan een verpleegkundige op het Observatorium.

Versie: V1 20160092 Het Observatorium 2024-01

Specialisme: Cardiologie
Deel via e-mail

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.