Cardiologie functieafdeling
Op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur
Tel.: (050) 524 5395
Routenummer: 1.3
Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.
In overleg met uw arts heeft u een afspraak gemaakt voor een hartritmeregistratie. Het ritme en de geleiding van uw hart 72 uur lang geregistreerd. Dat gebeurt met een Holterrecorder (Holter). In deze folder leest u meer informatie over dit onderzoek. Deze folder is een aanvulling op uw gesprek met de arts.
Dit zijn de doelen van het holteronderzoek:
Gebruik op de dag van het onderzoek geen bodylotion of olie. Als u dat wel doet, blijven de elektroden (plakkers) op uw borst niet goed plakken.
De elektroden op het sleutelbeen (het bot onder uw hals) zijn na het plaatsen van de Holter te zien. Vindt u dit vervelend? Neem dan een sjaaltje mee om de plakker te verbergen.
In de onderzoeksruimte ontbloot u het bovenlichaam, vrouwen mogen de beha aanhouden. De laborant ruwt uw huid enigszins op en plakt elektroden op uw borst (zie de afbeelding). Daar wordt de Holter op aangesloten. Tijdens het aansluiten krijgt u instructies. U hoort hoe u de Holter gebruikt en het dagboek invult. De recorder draagt u dag en nacht en slaat uw hartslag gedurende deze periode op.
De medewerker bespreekt met u waar en wanneer u de Holter mag afkoppelen en inleveren. Het afkoppelen gebeurt meestal thuis. Het inleveren van de Holter is meestal op de functieafdeling Cardiologie.
De gegevens van de Holter worden via een speciaal analysesysteem uitgelezen. Hierna worden deze gegevens verwerkt. Uw behandelend arts krijgt een verslag van de gegevens. Bij acute zaken neemt de afdeling zo snel mogelijk contact met u op.
De uitslag krijgt u meestal op de polikliniek. Uw behandelend arts, verpleegkundig specialist of physician assistant bespreekt de uitslag met u. In sommige gevallen krijgt u de uitslag van de huisarts.
Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek kan er een vervolgonderzoek plaatsvinden. In dat geval wordt dit met u besproken.
Versie: 00031 05-2023 Holteronderzoek 72 uur