Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Tremorregistratie

Tremorregistratie

In overleg met uw behandelend arts is een afspraak gemaakt voor een tremorregistratie op de afdeling Klinische Neurofysiologie. Via een tremorregistratie wordt de elektrische activiteit van een aantal spieren geregistreerd om de aard van het trillen te onderzoeken.

Voorbereiding

  • Neem een lijstje mee van de medicijnen die u gebruikt.
  • Gebruik vooraf aan het onderzoek geen bodylotion of vergelijkbaar product.

Onderzoek

In overleg met de KNF-neuroloog krijgt u op de huid boven een aantal spieren, die de klachten geven, elektroden (zilveren plaatjes) geplakt. Voor een goed contact wordt de huid op de plaats van de elektroden met een wattenstaafje met scrubcrème een beetje ruw gemaakt. Dit kan soms wat gevoelig zijn.

De laborant vraagt u vervolgens een aantal eenvoudige bewegingen te maken. Tijdens deze bewegingen wordt de elektrische activiteit van de spieren geregistreerd. De registratie gebeurt zittend en soms gedeeltelijk liggend of staand. We maken ook een video-opname.

Het onderzoek duurt ongeveer 1 -1½ uur.

Uitslag

De KNF-neuroloog beoordeelt het onderzoek. De uitslag van het onderzoek krijgt u van uw specialist of huisarts.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.