Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Pinda- en eipoli voor zuigelingen

Pinda- en eipoli voor zuigelingen

Baby’s met ernstig eczeem hebben een groter risico om een allergie te krijgen. Vooral voor pinda’s of ei. Net als baby’s die eerder een ernstige reactie op voeding hebben gehad. Of die ouders, broers of zussen met een ernstige voedselallergie hebben. Speciaal voor deze baby’s heeft het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) de speciale Pinda- en eipoli voor zuigelingen.

Pinda- en eipoli voor zuigelingen in het Martini Ziekenhuis

Onze specialisten hebben veel ervaring met het behandelen van een pinda- en ei-allergie bij kinderen. Ook krijgt u advies over de behandeling van ernstig eczeem. Het is belangrijk dat dit eczeem bij uw kind snel wordt behandeld. Hoe langer eczeem niet is behandeld, hoe groter de kans is op een allergie.

Voorkomen pinda- en ei-allergie

Bij baby’s met eczeem kan een voedselallergie ontstaan als voedselrestjes via de kapotte huid in het lichaam komen. De huid is niet de juiste plaats om voor het eerst met voedsel in aanraking te komen. Dit moet via het maag-darmkanaal. Alleen dan kan het lichaam voedsel, zoals pinda en ei, herkennen als veilig.

Bij baby’s met een groter risico op een allergie is het beste moment om pinda’s en ei te gaan eten de leeftijd van 4 tot 8 maanden. Zo verkleinen we de kans op een pinda- of ei-allergie. Op de Pinda- en eipoli begeleiden we u hierbij.

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.