Aan het laden
  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Pinda- en eipoli voor zuigelingen

Pinda- en eipoli voor zuigelingen

Baby’s met ernstig eczeem hebben een groter risico om een allergie te krijgen voor pinda’s of ei. Net als baby’s die eerder een ernstige reactie op voeding hebben gehad. Of die ouders, broers of zussen met een ernstige voedselallergie hebben. Speciaal voor deze baby’s heeft het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) de speciale Pinda- en eipoli voor zuigelingen.

Pinda- en eipoli in het Martini Ziekenhuis

Tegenwoordig is het advies om heel jong pinda en ei aan een baby te geven om te voorkomen dat ze een allergie hiervoor ontwikkelen. Bij voorkeur als ze tussen de 4 en 6 maanden oud zijn en in ieder geval voor de leeftijd van 8 maanden. Aan de hand van een huidpriktest wordt een inschatting gemaakt van een allergie voor pinda en/of ei. Kinderen met ernstig eczeem hebben namelijk een verhoogde kans op een voedselallergie. Bij een negatieve huidpriktest starten we dezelfde dag met de introductie van pinda. Als dat nodig is krijgt u een behandeladvies voor eczeem. Hoe langer het eczeem niet goed behandeld is hoe groter de kans is op een voedselallergie. Op dit spreekuur ziet u de kinderarts of physician assistant, kinderverpleegkundige en kinderdietist.

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.