Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. MEP-onderzoek

MEP-onderzoek

In overleg met uw behandelend specialist maakt u een afspraak voor een MEP-onderzoek. MEP is de afkorting van magnetic evoked potential. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). Tijdens het MEP-onderzoek meten we de zenuwverbinding door tussen de hersenen en enkele spieren in de ledematen.

Voorbereiding

Gebruikt u op de handen en onderbenen geen bodylotion of vergelijkbaar product voor het onderzoek. Wij adviseren u creditcards/zakcomputers en andere voorwerpen die gevoelig zijn voor een sterk magnetisch veld niet mee te nemen naar de onderzoekkamer.

Let op

Wanneer u een pacemaker of een ICD heeft, mag u het onderzoek niet ondergaan. Behalve aan het gebit, mag u geen metalen voorwerpen in het hoofd hebben.

Onderzoek

Terwijl u in de onderzoekskamer op een bed ligt, plakt de laborant met een kleefstof een aantal zilveren plaatjes (elektrodes) op een spier van uw handen en van de onderbenen en zal daarvoor op die plaatsen de huid met scrubcrème een beetje ruw maken. Dit kan soms wat gevoelig zijn. Daarna onderzoekt de arts met behulp van magnetische schokjes op de onderam, knieholte, rug, nek en hoofd de zenuwbanen. Dit geeft een wat vreemd gevoel en de armen en benen bewegen even mee. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Na het onderzoek

De laborant verwijdert na afloop de elektrodes van uw lichaam. Daarna kunt u naar huis.

Uitslag

De klinisch neurofysioloog beoordeelt de onderzoeksresultaten van het MEP-onderzoek en stuurt de bevindingen naar uw behandelend medisch specialist, die u de uitslag van het onderzoek geeft. Het kan ook zijn dat u de uitslag van uw huisarts krijgt. In dat geval maakt u hiervoor zelf een afspraak bij uw huisarts.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.