Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Behandelingen en onderzoeken
  3. Cognitieve stoornissen (diagnostisch onderzoek)

Cognitieve stoornissen (diagnostisch onderzoek)

U heeft een afspraak voor een aantal onderzoeken die uw hersenfuncties testen. Hiermee beoordelen wij of er problemen in uw hersenfuncties bestaan en wat hiervan de oorzaak is. Alle onderzoeken vinden plaats op één dag. U verblijft die dag op de verpleegafdeling Neurologie.

Voorbereiding

Voor de onderzoeken zijn geen voorbereidingen nodig. Wel is het belangrijk dat u op de onderzoeksdag iemand meeneemt die u vergezelt en die kan vertellen hoe uw functioneren de laatste tijd is geweest. Alle medicijnen die u gebruikt (poeders, pillen, zalf, middelen uit de drogisterij) neemt u in originele verpakking mee.

Ochtendprogramma

Op de afgesproken dag meldt u zich bij de polikliniek Medische Psychologie. U heeft hier een gesprek met de psycholoog en de psychologisch testassistent. Vervolgens krijgt u een neuropsychologisch onderzoek.

Aan het eind van de morgen brengt de testassistent u naar de Verpleegafdeling Neurologie. Daar stelt de neuroloog u vragen over uw gezondheid en doet een lichamelijk onderzoek. Er wordt in sommige gevallen bloed bij u afgenomen en/of een hersenfilm (EEG) gemaakt. Tussen de middag krijgt u op de afdeling samen met uw begeleider een lunch aangeboden.

Middagprogramma

’s Middags rondt de psychologisch testassistent het onderzoek af. Daarna krijgt u een MRI-scan van het hoofd op de afdeling Radiologie. Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) of ‘magneetscan’ is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van een magnetisch veld beelden gemaakt kunnen worden van doorsneden van het menselijk lichaam.

Bij sommige mensen kan geen MRI gemaakt worden, vanwege bijvoorbeeld een pacemaker of operaties waarbij metaal in het hoofd is achtergebleven. Dan wordt een CT-scan van de hersenen gemaakt. Rond 16.00 uur zijn alle onderzoeken klaar. U kunt daarna naar huis.

Uitslag

Tijdens een vervolgafspraak heeft u een gesprek met de neuroloog en neuropsycholoog. Zij bespreken met u de uitslagen van de onderzoeken.

Versie: 12 februari 2020

Praktische informatie Voor u

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.