Inleiding
Binnenkort heeft u een afspraak bij de afdeling Radiologie. U krijgt daar een injectie in uw voet. In deze folder leest u hoe de behandeling gaat en hoe u zich hierop kunt voorbereiden. Deze folder is een aanvulling op uw gesprek met de revalidatiearts.
Injectie in de voet
Door een ontsteking van de peesplaat onder uw voet heeft u pijnklachten. Om deze ontsteking tot rust te brengen, krijgt u een injectie. De injectie bestaat uit een ontstekingsremmend medicijn (corticosteroïden) en een plaatselijke verdoving. Om te controleren of de vloeistof op de juiste plaats komt, gebeurt de injectie onder röntgendoorlichting. Daarom krijgt u de injectie op de afdeling Radiologie.
Voorbereiding
Na de behandeling
U kunt meer pijn hebben op de dag van de injectie of de dagen erna. Als dat zo is, mag u paracetamol gebruiken. Binnen een paar weken na de injectie zal de pijn afnemen. Ongeveer 4 weken na de injectie komt u voor controle terug naar het ziekenhuis. In deze periode mag u gewoon lopen en fietsen, maar niet hardlopen.
Mogelijke bijwerkingen
Corticosteroïden kunnen een rood gezicht veroorzaken. Dit duurt hooguit een paar dagen en verdwijnt vanzelf. Bij vrouwen die in de overgang zijn geweest, zorgt de injectie soms voor vaginaal bloedverlies. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.
Het toedienen van een injectie kan heel soms voor een lokale infectie zorgen. U kunt dan koorts krijgen. Controleer daarom voor de zekerheid uw lichaamstemperatuur. Krijgt u na de injectie koorts? Neem dan meteen contact met de polikliniek of uw huisarts.
Controle
Ongeveer 4 weken na de injectie heeft u een controleafspraak. Dan wordt het effect van de injectie beoordeeld. Heeft u nog geen controleafspraak ingepland? Dan kunt u die afspraak alsnog in laten plannen via de poli Revalidatiegeneeskunde.
Versie: 1166310 05-2023 Injectie in de voet