Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Nieuws in Gynaecologie en Verloskunde

Specialisme: Gynaecologie en Verloskunde Reset filter
28-09-2023

Martini Ziekenhuis beloond voor goede fertiliteitszorg, persoonlijke benadering springt er uit

De afdeling Gynaecologie en Verloskunde van het Martini Ziekenhuis heeft de Freya Pluim ontvangen. De Pluim is een erkenning voor klinieken met goede fertiliteitszorg en wordt om het jaar toegekend door Freya, de patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Onder andere de persoonlijke benadering van de afdeling wordt bijzonder gewaardeerd. De gespecialiseerde fertiliteitszorg is een mooi voorbeeld van topklinische zorg in het Martini Ziekenhuis.
Lees verder
01-06-2023

Santeon ontwikkelt infographic voor zwangere vrouwen

De Santeon ziekenhuizen hebben een infographic ontwikkeld voor zwangere vrouwen die vanwege medische redenen in het ziekenhuis gaan bevallen. De infographic geeft antwoord op vragen en onduidelijkheden waar veel zwangere vrouwen mee lopen voorafgaand aan de bevalling.
Lees verder
04-04-2022

Inzoomen op de huid-op-huidkeizersnede

Sinds tien jaar is de huid-op-huidkeizersnede een procedure die in het Martini Ziekenhuis 24 uur per dag wordt gevolgd. Bij deze keizersnede kan de moeder haar kind geboren zien worden en krijgt ze haar baby direct na de geboorte bij haar op de borst. ‘Zowel bij geplande als bij spoedkeizersnedes is dat wat we doen. Tenzij de baby hulp en ondersteuning nodig heeft van een kinderarts. Dan wordt het kindje eerst onderzocht,' vertelt gynaecoloog Fleurisca Korteweg, die ook medisch manager van de afdeling Verloskunde en het Moeder & Kindcentrum is. 
Lees verder
22-03-2022

Martini Ziekenhuis opereert verzakking in dagbehandeling

Sinds begin 2021 kunnen vrouwen met een verzakking in dagbehandeling geopereerd worden in het Martini Ziekenhuis. Een narcose of ruggenprik en opname op een verpleegafdeling is niet meer nodig. De operatie gebeurt onder sedatie (een roesje) en lokale verdoving. Belangrijke voordelen zijn dat patiënten sneller geholpen kunnen worden, er achteraf relatief weinig pijnstilling nodig is en dat patiënten vlot herstellen. Het Martini Ziekenhuis is het enige ziekenhuis in Noord-Nederland die deze operatie in dagbehandeling uitvoert.
Lees verder
16-02-2022

Niet zo maar kiezen voor een keizersnede, column moedertaboes op nu.nl

Elke  twee weken verschijnt op Nu.nl de column: Moedertaboes. Moedertaboes, bestaan ze nog? In een reeks behandelt columniste Anna Jacobs onbesproken zaken rondom het moederschap. Afgelopen week: wat als angst voor de bevalling ervoor zorgt dat jij liever een keizersnede ondergaat? Melanie Baas, gynaecoloog in opleiding in het Martini Ziekenhuis geeft antwoord.
Lees verder

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.