Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Webinar voor nierpatiënten
Nieuws

Webinar voor nierpatiënten

17-08-2020
Martini ziekenhuis gevel van buiten af

Alles over het bouwen van nieren met behulp van stamceltechnologie en de draagbare kunstnier.

Op 21 oktober a.s. organiseren het Niercentrum van het Martini Ziekenhuis en de Nierpatiëntenvereniging Noord-Nederland een webinar speciaal voor nierpatiënten, naasten en belangstellenden. Jasper Boomker, programmamanager van de Nierstichting vertelt tijdens deze webinar alles over het bouwen van nieren met behulp van stamceltechnologie en de draagbare kunstnier.

Het Niercentrum van het Martini Ziekenhuis en de Nierpatiëntenvereniging Noord-Nederland organiseerden de afgelopen twee jaren 3 succesvolle nier cafés. Vanwege het coronavirus worden deze bijeenkomsten voorlopig als webinar aangeboden. De eerste webinar van het niercafé is op 21 oktober a.s. van 19.30 tot 21.30 uur.

Nienke Hesseling, verpleegkundig specialist bij het Niercentrum: ‘Een webinar is een mooie manier om in deze tijd toch belangrijke informatie te kunnen delen met onze patiënten. De ervaring die we hebben met de nier cafés laat zien dat daar behoefte aan is. Deelnemen gaat simpel via een aanmeldingslink, en het is helemaal gratis.’ Het Martini Ziekenhuis wil de komende tijd ook andere informatiebijeenkomsten voor patiënten aanbieden in de vorm van een webinar.

Programma 21 oktober

Op 21 oktober a.s. om 19.30 uur staat de eerste webinar gepland. De uitzending duurt tot ongeveer 21.30 uur. Jasper Boomker, programmamanager van de Nierstichting vertelt u tijdens deze webinar alles over

  • Het bouwen van nieren met behulp van stamceltechnologie
  • De draagbare kunstnier

Webinar

Een webinar is een live-uitzending die u simpel op uw eigen computer, tablet of smartphone kunt bekijken. U hoeft alleen maar op de link te klikken die u gemaild krijgt na aanmelding. Het is niet nodig om een programma te installeren. Een webinar is interactief, want tijdens de webinar kunt u vragen stellen of ervaringen delen door het geven van een reactie. Deelname is gratis.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.