Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. STZ Topklinisch Zorgregister erkenning voor Orthofaciale Chirurgie
Nieuws

STZ Topklinisch Zorgregister erkenning voor Orthofaciale Chirurgie

07-07-2022

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis. Alle topklinische ziekenhuizen beschikken over een aantal bijzondere zorgfuncties. Het expertisecentrum voor Orthofaciale Chirurgie is daar één van. Dit specialisme heeft onlangs de STZ erkenning voor het Topklinisch Zorgregister behaald. Dit betekent dat het Martini Ziekenhuis op dit gebied unieke zorg op hoog niveau biedt.

Johan Jansma is chirurg bij de afdeling Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie in het Martini Ziekenhuis: ‘We zijn blij en trots dat we deze erkenning behaald hebben. Echt een #teammartini prestatie! Met elkaar leveren we zorg van hoge kwaliteit. Dat blijkt ook uit het vertrouwen dat we krijgen van de verwijzers. Vanuit een brede regio worden patiënten naar ons doorverwezen. We hebben veel ervaring met complexe chirurgische kaakcorrecties. Denk aan kaakcorrecties waarbij we de bovenkaak in delen opereren, altijd in combinatie met orthodontie. We streven er altijd naar om zowel de functie van het gebit als de esthetiek van het gelaat te verbeteren. We passen daarbij ook regelmatig aanvullende esthetische correcties in het gezicht toe, zoals lipofilling.

3D techniek
Johan Jansma: ‘Ons vakgebied heeft zich flink ontwikkelend. Een mooi voorbeeld is de voorbereiding van onze correcties in 3D. We werken hiervoor samen met het 3D Lab van het UMCG. We printen vooraf mallen die ons helpen de ingreep zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren. Goed om te noemen is dat 3D technologie het mogelijk maakt om de patiënt voorafgaand aan de operatie het eindresultaat te tonen. Ook zijn we wetenschappelijk actief op het gebied van de orthofaciale chirurgie.

Patiëntparticipatie en patiënttevredenheid
‘We zijn ambitieus en willen steeds verbeteren. Voor de toekomst zetten we bijvoorbeeld in op verbeteren van de patiëntparticipatie en het meten van patiënttevredenheid. We willen de patiënt meer betrekken bij het behandelverloop, bijvoorbeeld door evaluatie van het zorgproces en de uitkomsten van zorg. We zijn ervan overtuigd dat we veel tevreden patiënten hebben, maar meten is weten!

Topklinisch ziekenhuis
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis. Dat betekent dat we een toonaangevend opleidingsziekenhuis zijn, goed zijn in patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en – al dan niet samen met onze Santeon collega's - innovatieve inzichten toepassen. Alle topklinische ziekenhuizen beschikken over een aantal bijzondere zorgfuncties. Deze zogenoemde ‘topklinische functies’ kunnen rond een aandoening, een bijzondere behandeling of zelfs een specifieke onderzoeksfunctie opgezet zijn.
Het Martini Ziekenhuis is lid van de STZ, de Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen. STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich van andere ziekenhuizen door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiëntgerichte topklinische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.