3. Schotse Hooglander siert hoofdingang

Schotse Hooglander siert hoofdingang

03-05-2021

Sinds kort siert deze knapperd de hoofdingang van het Martini Ziekenhuis. Een Schotse Hooglander die je welkom heet in een ziekenhuis lijkt misschien een bijzondere keuze. Toch zit er een gedachte achter. Een rustgevende foto van de Drentse natuur geeft je een fijn gevoel, en kan je helpen je zinnen te verzetten. Dat sluit aan bij onze wens om een gastvrij en vriendelijk ziekenhuis te zijn.

De foto is gemaakt door verpleegkundige en orthopedieconsulent Mieke Bazuin van het Martini Ziekenhuis. Ze is er erg trots op dat haar foto bij de ingang te zien is: ‘Ik houd ontzettend van fotograferen en ga er dan ook graag op uit in mijn vrije tijd. Je gaat alles om je heen met heel andere ogen bekijken en het werkt ontspannend, zeker in deze tijd.’ De foto is gemaakt op het Hijkerveld in Midden-Drenthe, waar Schotse Hooglanders vrij rondlopen. ‘Het zijn echt fotogenieke dieren’, zegt Mieke.