Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Santeon ontwikkelt infographic voor zwangere vrouwen
Nieuws

Santeon ontwikkelt infographic voor zwangere vrouwen

01-06-2023

De Santeon ziekenhuizen hebben een infographic ontwikkeld voor zwangere vrouwen die vanwege medische redenen in het ziekenhuis gaan bevallen. De infographic geeft antwoord op vragen en onduidelijkheden waar veel zwangere vrouwen mee lopen voorafgaand aan de bevalling.

David van der Ham en Fleurisca Korteweg, gynaecologen werkzaam in het Martini Ziekenhuis, merken het vaak in hun gesprekken met patiënten: "Veel vrouwen hebben bepaalde verwachtingen van hun bevalling of doen aannames op basis van verhalen van anderen. Met deze infographic kunnen we hen informeren over de werkelijke feiten en cijfers van de medische bevallingen in de Santeon ziekenhuizen. Zo gaan deze vrouwen beter geïnformeerd en met de juiste verwachtingen de bevalling tegemoet".

Samen Beter voor betere geboortezorg
In het Samen Beter programma Geboortezorg verbetert Santeon, de samenwerking van zeven topklinische ziekenhuizen in Nederland, de geboortezorg via de Value-Based Health Care methode. Onder geboortezorg verstaan we de zorg voor de zwangere vrouw en haar kind (of kinderen in het geval van een meerling) gedurende de zwangerschap, tot twee maanden na de bevalling. In de Santeon ziekenhuizen vinden jaarlijks 16.000 klinische bevallingen plaats, wat neerkomt op 45 per dag. Door deze grote aantallen is er genoeg data om te analyseren en van elkaar te leren.

Data delen
De Santeon ziekenhuizen delen onderling hun data over onder andere geboortezorg, en meten en analyseren zorgresultaten. Zo willen ze steeds van elkaar leren en de zorg verbeteren. Deze manier van informatie delen helpt de patiënt ook: “Dankzij deze infographic kunnen we ingewikkelde en zorginhoudelijke informatie begrijpelijker en inzichtelijker maken voor patiënten. In dit geval kan een zwangere vrouw zich beter voorbereiden op een gesprek met haar gynaecoloog en gerichte vragen stellen. Eigen regie wordt hiermee gestimuleerd.”, aldus de ziekenhuizen.

Infographic geboortezorg
In de infographic is data verzameld over geboortezorg die Santeon ziekenhuizen bieden en de uitkomsten van deze zorg. De informatie in de infographic heeft betrekking op vrouwen die vanwege medische redenen in het ziekenhuis zijn bevallen. Het gaat om data over onder andere de zwangerschapsduur bij bevalling, het aantal stuitliggingen, de gebruikte pijnstilling, de persduur en het aantal ingrepen tijdens de bevalling.

De infographic is beschikbaar op de website van Santeon.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.