Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. PGO’s bij steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen in Groningen te gebruiken
Nieuws

PGO’s bij steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen in Groningen te gebruiken

08-03-2023

Noordelijke ziekenhuizen starten samen voorlichtingscampagne

Wat als je voortaan jouw gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners in één app kunt bekijken? Bij de meeste huisartsen en ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies kan dat vanaf dit voorjaar. Daarom starten negen noordelijke ziekenhuizen - waaronder drie in Groningen- deze week samen een campagne om zoveel mogelijk zorggebruikers bewust te maken van de huidige en toekomstige voordelen van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).

Noordelijke ziekenhuizen starten gezamenlijke campagne
Deze week starten de Noordelijke ziekenhuizen (Groningen, Friesland en Drenthe) met een gezamenlijke PGO-campagne richting hun patiënten. Daarmee hopen ze zoveel mogelijk zorggebruikers bewust te maken van de huidige en toekomstige voordelen van een PGO - en zo een boost te geven aan het aantal gebruikers dat hun ziekenhuisgegevens en -documenten ophaalt via een PGO. 

Verschil tussen een PGO en een portaal van mijn ziekenhuis of huisarts
Een patiënt-portaal is een app of een website van jouw ziekenhuis of huisarts. In het portaal van het ziekenhuis staan bijvoorbeeld alleen de gegevens die het ziekenhuis van je heeft. En de gegevens van de huisarts staan alleen in het portaal van de huisarts. In een PGO kun je de medische gegevens van de huisarts en van het ziekenhuis verzamelen op één plek. Je hoeft dan dus niet meer in verschillende portalen te kijken. Je kunt ook zelf
gezondheidsgegevens in je eigen PGO zetten. Bijvoorbeeld je bloeddruk of je gewicht. Steeds meer zorgverleners doen mee, ook in Groningen Bij zorgverleners met een MedMij-label kunnen mensen hun PGO gebruiken. Dit label betekent dat de zorgverlener veilig medische gegevens uitwisselt met een PGO. Bijna alle huisartsen in Nederland hebben het MedMij-label. Daar kun je je PGO gebruiken om het advies van je huisarts nog eens te lezen. Of de uitslag van een onderzoek. Ook andere zorgverleners, zoals ziekenhuizen en ggz-instellingen, sluiten zich één voor één aan. Voor Groningen geldt dat bijvoorbeeld voor het Martini Ziekenhuis, het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Ommelander Ziekenhuis.

De campagne is mede mogelijk gemaakt door PGO Netwerk Noord. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door: Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de EU en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Stichting De Friesland, Provincie Fryslân, Provincie Drenthe, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland. Meer informatie over PGO’s in Noord-Nederland is te vinden op
https://www.pgo.nl/noord-nederland/ 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.