Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Patiënten met afweerstoornis uitgenodigd voor derde coronavaccin
Nieuws

Patiënten met afweerstoornis uitgenodigd voor derde coronavaccin

05-10-2021

Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober gaan we brieven versturen naar patiënten die in aanmerking komen voor een derde prik tegen het coronavirus. Dit doen we in opdracht van het RIVM, die hiervoor selectiecriteria heeft opgesteld. Het gaat om patiënten met een ernstige afweerstoornis, die onder behandeling zijn van een medisch specialist van het Martini Ziekenhuis. 

Iedereen die voor een derde prik in aanmerking komt, ontvangt een brief. Het is niet nodig hiervoor naar het ziekenhuis te bellen. Patiënten kunnen na ontvangst van de brief een afspraak maken bij de GGD. Heeft u na het ontvangen van de brief nog vragen? Of wilt u nu al weten of u aanmerking komt voor een derde prik?Bekijk dan hier de meest gestelde vragen op de website van de RIVM. Of neem contact op met de GGD.

Waarom een derde prik?

Vaccinatie tegen corona werkt ook bij mensen met een ernstige afweerstoornis, maar soms minder goed. Omdat corona voor deze groep extra risicovol kan zijn, is goede vaccinatie belangrijk. Bij sommige patiënten zijn twee vaccinaties hiervoor onvoldoende. Zij hebben te weinig afweer opgebouwd. In dit geval kan een derde vaccinatie de immuniteit verbeteren. Het gaat om patiënten vanaf 12 jaar. Kijk op de website van de RIVM om te kijken om welke specifieke patiëntgroepen het gaat.

Dubbele uitnodiging

Bent u bij meerdere ziekenhuizen onder behandeling? Dan kan het zijn dat u een dubbele uitnodiging ontvangt. U kunt dan een van de uitnodigingsbrieven gebruiken voor het maken van een afspraak bij de GGD.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.