Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Patiënt sneller geholpen bij verdenking van een botbreuk
Nieuws

Patiënt sneller geholpen bij verdenking van een botbreuk

14-11-2019

Vanaf deze week is het mogelijk patiënten met een verdenking van een botbreuk direct door te sturen naar de röntgenafdeling voor het maken van een foto. 

Dit geldt voor patiënten die zich in de avonduren en in het weekend melden bij de huisartsenspoedpost in Groningen en Leek. Patiënten gaan rechtstreeks naar de röntgenafdeling en hoeven van tevoren niet meer langs de Spoedeisende Hulp. Dat bespaart tijd. Doktersdienst Groningen, de Spoedeisende Hulp en de Afdeling Radiologie van het Martini Ziekenhuis kijken samen voortdurend hoe we elkaars kennis kunnen benutten om de zorg voor patiënten te verbeteren en efficiënter te werken. Dit is een mooi voorbeeld van die samenwerking.

De rechtstreekse verwijzing naar de Afdeling Radiologie bespaart de patiënt wachttijd bij de Spoedeisende Hulp, maar levert vaak ook een kostenbesparing op. Is er geen sprake van een botbreuk, dan gaat de patiënt met goed nieuws naar huis en spaart de patiënt dan een groot deel het eigen risico uit. Er komt dan alleen een rekening voor de röntgenfoto. Is het bot inderdaad gebroken, dan wordt de behandeling voortgezet op de Spoedeisende Hulp.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.