Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini Ziekenhuis goed op weg met gezonde voeding
Nieuws

Martini Ziekenhuis goed op weg met gezonde voeding

28-06-2022

Het Martini Ziekenhuis heeft samen met 19 andere ziekenhuizen sinds 2020 een voortrekkersrol in het landelijke programma GoedeZorgProefJe. Dit programma ondersteunt ziekenhuizen bij het realiseren van een gezonder voedingsaanbod. Vandaag heeft GoedeZorgProefJe bekend gemaakt dat 70% van het voedingsaanbod van de 53 deelnemende ziekenhuizen voldoet aan de prestatienorm die het programma heeft opgesteld op basis van de Richtlijn Goede Voeding van het Voedingscentrum. Ook het Martini Ziekenhuis voldoet ruimschoots aan deze norm. Vandaag is een landelijke congres, waarbij de ziekenhuizen kennis en ervaring uitwisselen.

Het programma GoedeZorgProefJe is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, met afspraken om Nederlanders gezonder te maken door roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht terug te dringen. Ziekenhuizen hebben daarin een belangrijke voorbeeldrol.

Horecavoorzieningen
Roel Baarda, manager Hotelservices: ‘We zijn blij dat we in twee jaar tijd al zo’n mooi resultaat hebben behaald. Dat betekent dat we echt goed op weg zijn. In het Martini Ziekenhuis gebruiken we de Zorgmonitor Gezond & Duurzaam om ons resultaat te meten. Uit deze metingen blijkt dat het voedingsaanbod in onze horecavoorzieningen al heel gezond is. Voor klinische patiënten werken we aan een nieuw voedingsconcept. Daarbij gaan we over naar zes eetmomenten per dag, met meer aandacht voor eiwitrijke voeding waardoor mensen sneller herstellen. Dit is een belangrijke vervolgstap.’

Verleiden met gezonde voeding
Voor poliklinische patiënten, bezoekers en medewerkers is de overgang naar het gezonde voedingsaanbod inmiddels herkenbaar en geaccepteerd. Roel Baarda: ‘We kiezen er bewust voor om mensen te verleiden met een gezonde voeding. En nee, daar past de verkoop van snoep, saucijzenbroodjes en frituursnacks niet meer bij. In plaats daarvan bieden we in onze horecagelegenheden meer plantaardige keuzes, meer bruin- en volkorenbrood en minder suikerhoudende dranken en snacks aan. Ook in de automaten hebben we de meeste ongezonde producten vervangen. Zo worden we stap voor stap een gezond ziekenhuis.’

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.