Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Martini Ziekenhuis en a.s.r. sluiten contract over vergoedingen 2024
Nieuws

Martini Ziekenhuis en a.s.r. sluiten contract over vergoedingen 2024

13-11-2023

Het Martini Ziekenhuis en zorgverzekeraar a.s.r. hebben vorige week een contract afgesloten over de vergoedingen van zorg voor 2024. De nieuwe afspraken betekenen dat verzekerden van a.s.r. weer ingepland kunnen worden voor een behandeling in het Martini Ziekenhuis.

a.s.r. is een van de eerste zorgverzekeraars waarmee het Martini Ziekenhuis een contract voor 2024 heeft afgesloten. Tamara Kroll, bestuurder bij het Martini Ziekenhuis: ‘Ik ben blij dat het nu al is gelukt om met elkaar afspraken te maken voor het komende jaar. Voor alle verzekerden van a.s.r. in onze regio is dat goed nieuws.’

Omzetplafond

In oktober maakten het Martini Ziekenhuis en a.s.r. bekend dat verzekerden van a.s.r. tot 31 december 2023 geen nieuwe afspraak in het Martini Ziekenhuis konden maken, omdat het zogenoemde omzetplafond was bereikt. Een omzetplafond is het maximumbedrag dat een zorgaanbieder mag declareren bij een zorgverzekeraar. Als dit bedrag is bereikt, dan worden verzekerden voor een nieuwe afspraak verwezen naar een ander ziekenhuis (tenzij het gaat om spoedzorg, geboortezorg, oncologische zorg of zorg voor kinderen tot 18 jaar).

Voorkomen

De verwachting van het Martini Ziekenhuis en a.s.r. is dat voor 2024 voldoende zorg is ingekocht om verzekerden bij a.s.r. het hele jaar te kunnen inplannen. Marieke van Kralingen, directeur Klant & Markt bij het Martini Ziekenhuis: ‘Natuurlijk is dit een inschatting, want we weten nog niet hoeveel mensen voor a.s.r. gaan kiezen en welke zorg zij nodig hebben. Maar we onderkennen beiden het belang van continuïteit van zorg; onze gezamenlijke inzet is dan ook om een situatie zoals die dit jaar is ontstaan, te voorkomen.’

Bent u benieuwd naar de stand van zaken van de onderhandelingen met andere zorgverzekeraars? Op deze pagina op onze website vindt u meer informatie en een handig overzicht.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.