Aan het laden

Martini offers Google® Translate as a convenience for visitors to our web site who may not have Dutch as their primary language. Google® Translate provides automated translations, which may result in incorrect or misleading translations. Martini is not responsible for any translations provided by Google® Translate or for any damages or losses arising from the use of or reliance on these translations. Viewers who rely on information through Google® Translate on our web site do so at their own risk.

Go to Google Translate

  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Henk Snapper benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis

Nieuws - 16-10-2023

Henk Snapper benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis

De Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis heeft drs. H.A. (Henk) Snapper per 15 januari 2024 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis. Henk Snapper volgt Ton Tiebosch op die sinds het vertrek van André Postema in december 2022 het voorzitterschap van de Raad van Bestuur op zich heeft genomen. Ton Tiebosch wordt per 15 januari 2024 lid Raad van Bestuur.

Henk Snapper (1973) is een zeer ervaren bestuurder met ruime ervaring in de zorg. Op dit moment is hij werkzaam als lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC met de portefeuille Bedrijfsvoering. Daarvoor heeft hij 18 jaar in het UMC Groningen gewerkt, waarvan 10 jaar als bestuurder en 3 jaar als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur met de portefeuille Bedrijfsvoering en Innovatie. Met zijn achtergrond neemt Henk Snapper de portefeuille over die ontstaat bij het vertrek van Tamara Kroll naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis per 1 december a.s.

Jan de Jeu, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We zijn erg verheugd met deze benoeming van Henk Snapper. Henk is een zeer ervaren bestuurder en is goed bekend met de ziekenhuiszorg. Verder kent hij de regio goed en weet hij vanuit zijn jarenlange ervaring waar de uitdagingen liggen, bijvoorbeeld in het kader van het IZA. We kijken daarom uit naar zijn komst naar het Martini Ziekenhuis.’

Henk Snapper kijkt er naar uit om in het Martini Ziekenhuis aan de slag te gaan. ‘Ik ken het Martini Ziekenhuis natuurlijk al vele jaren. Vanuit mijn positie in het UMCG is er veel bestuurlijk contact geweest, en heb ik het Martini Ziekenhuis leren kennen als een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis met gedreven professionals. 'Samen voor de beste zorg', het motto van het Martini Ziekenhuis, spreekt mij bijzonder aan. Ik wil me dan ook graag inzetten om samen met alle zorgprofessionals in het ziekenhuis en onze partners in de regio hierin de volgende stappen te zetten.’

Wij wensen Henk heel veel succes in zijn nieuwe rol als voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis. Met deze benoeming bestaat de Raad van Bestuur per 15 januari 2024 uit Henk Snapper en Ton Tiebosch.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.