Nieuws - 12-12-2024
“Ik voel mij nog steeds verantwoordelijk, maar niet meer schuldig."

De gedachte dat je als ouder had moeten voorkomen dat je kind brandwonden oploopt, is sterk. Dat is wat we vaak horen in het Brandwondencentrum Groningen.
In het Brandwondencentrum is psychologische en pedagogische begeleiding een belangrijk onderdeel van de behandeling. Er is aandacht voor wat brandwonden en een opname doen met het kind maar ook met de omgeving.
Jan-Kees Zuiker, pedagoog in het Brandwondencentrum Groningen: ”Samen met mijn collega’s zorg ik dat een kind zoveel mogelijk kind kan zijn in het ziekenhuis. We doen ons best om kinderen en ouders veilig te laten voelen. Zo creëer je een goede basis voor met elkaar praten over wat er is gebeurd en wat de gevolgen daarvan zijn.”
Lees het ervaringsverhaal van moeder Marlon.
Marlon, wiens zoontje Jort in het brandwondencentrum lag: “Ik voel mij nog steeds verantwoordelijk, maar niet meer schuldig. Ik realiseer me dat hoeveel je ook van iemand houdt, je diegene niet overal tegen kunt beschermen. De medewerkers van het brandwondencentrum hebben mij hier enorm bij geholpen.”
Het Brandwondencentrum Groningen van het Martini Ziekenhuis is één van de 3 brandwondencentra in Nederland. Voor de behandeling van brandwonden heeft het Martini Ziekenhuis een topklinische erkenning. Een topklinische erkenning betekent dat er unieke zorg op hoog niveau geleverd wordt.
Gerelateerde nieuws-items

Sue Molloy ontvangt Blikvanger Award voor haar inzet voor Brandwondenzorg Nederland
