Aan het laden
  1. Home
  2. Nieuws & ontwikkelingen
  3. Brandwondenarts Sonja Scholten-Jaegers geeft uitleg over blikseminslag
Nieuws

Brandwondenarts Sonja Scholten geeft uitleg over blikseminslag

29-10-2020

Dit gebeurt er in je lichaam als je door de bliksem geraakt wordt.

Vandaag publiceert het nieuwsmedium Nu.nl een artikel over inslag van bliksem bij mensen. Om dergelijke achtergrond artikelen te maken raadpleegt de journalist experts. Sonja Jager, brandwondenarts heeft uitleg gegeven: wat gebeurt er in je lichaam bij blikseminslag.

In Nederland worden jaarlijks vijf tot tien mensen door de bliksem geraakt."Op het moment dat iemand door de bliksem geraakt wordt, gaat er een elektriciteitsstroom van een paar honderdduizend volt door het lichaam. De stroom kan ook via de zenuwbanen naar het hart gaan, dat dan onmiddellijk stil gaat staan. Hetzelfde geldt voor de longen."

Ons brandwondencentrum is actief betrokken bij het opleiden van medewerkers uit de eerste lijn voor brandwondenzorg, zoals ambulancemedewerkers of bijvoorbeeld doktersassistentes uit heel Nederland.  Door de uitbraak van het coronavirus wordt de opleiding nu grotendeels online gegeven. Sonja is onder meer verantwoordelijk voor de module over elektrisch letsel, waarin ook letsel door bliksem inslag behandeld wordt.

 

Lees hier het hele artikel  

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.